In de feestklasse ging de 1e prijs naar de Delftse Dameskapel Eigenwijs.
In de feestklasse ging de 1e prijs naar de Delftse Dameskapel Eigenwijs.

Dweilorkesten veroveren Leidsenhage

Actueel 89 keer gelezen

LEIDSHENDAM /INGEZONDEN - Er was op zondag 30 september om 07.00 uur al volop bedrijvigheid in Leidsenhage. Standhouders van de braderie stalden hun waar uit en twee vrachtwagens arriveerden om als podium dienst te doen. Alles werd versierd en de vlaggen van de (broodnodige) sponsors werden opgehangen.

Na alle voorbereidingen werd om 12.00 uur het startschot voor het 11e dweilorkesten festival gegeven op de vier podia. Zoals gebruikelijk deed Agnes Kamstra weer de presentatie op het hoofdpodium. Het weer werkte mee en de blaaskapellen zorgden voor gezelligheid in winkelcentrum Leidsenhage. De kapellen zetten hun beste beentje voor in de feest en wedstrijdklasse. Het waren dan ook niet de eerste de beste, zoals Haagsuh Bluf ,,de Blaasknarren,Pap(k)lepels en W.O.R.S.T, om er maar een paar te noemen De Zwiebels verzorgden een gastoptreden, dus het dak ging er weer af.

Winnaars

Bij de prijsuitreiking bleek de publieksprijs te zijn gewonnen door Help onz Bloazen uit Brummen, die ook nog een met de 2e prijs naar huis ging in de feestklasse. In die klasse ging de 1e prijs naar Dameskapel Eigenwijs. Deze kapel bestaat pas 2 jaar en het was het eerste festival waaraan zij meededen. Er stroomden dus tranen van geluk bij deze charmante kapel. Winnaar van de wedstrijdklasse, die zich een jaar lang kampioen mag noemen van het Open Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten, was De Utloapers uit Sneek. Het O.N.K.D. kijkt terug op een zeer geslaagde dag en is alle hun sponsors die het fesitval mede mogelijk hebben gemaakt, daar dankbaar voor. In november begint het bestuur van het O.K.N.D. al weer om op 29 september 2013 weer zo’n geslaagd kampioenschap te kunnen organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant