Stedenband en tentoonstelling in voormalig kerkgebouw

Actueel 158 keer gelezen

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Op zaterdagmiddag werd in de 'Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming Kerk' in Voorburg de 'NONSILENTLY' tentoonstelling geopend, die drie weken te bezichtigen is. In het kader van de stedenband tussen Hranice (Tsjechië) en Leidschendam-Voorburg stellen kunstenaars uit beide gemeenten hun werk ten toon.

Uit Hranice zijn dat: Radovan Langer, Jirí Hastik, Jiljí Sedlácek en uit Voorburg: Frans Kokshoorn. Voor en na de toespraken speelde in de kerk een jazzorkest met zang. Dit voormalige kerkgebouw is het ontwerp van de architect Petrus Gerardus Buskens. De kerk is per januari 2008 gesloten en het gebouw staat te koop.

De inleiding werd door Frans van Veen, voorzitter werkgroep Stedenband Leidschendam-Voorburg met Hranice, gehouden. Daarna was het woord aan de burgemeester Radka Ondriášová. Een gesprekstolk Katja Lumelova verzorgde de vertaling van het Tsjechisch naar het Nederlands en omgekeerd. Vervolgens was het woord aan burgemeester Hans van der Sluijs. Daarna was het woord aan kunstenaar Radovan Langer, die de voorzitter is in Hranice.

Hiermee was de tentoonstelling officieel geopend. Tot slot werd een groepsfoto gemaakt van de vier kunstenaars en twee burgemeesters en voorzitter Frans Van Veen. Daarna was er tijd voor een hapje en een drankje.

De tentoonstelling is tot 19 oktober te zien in de ‘Onze Lieve Vrouwe’-kerk aan de Laan van Nieuw Oosteinde 1-3 in Voorburg. De openingstijden zijn als volgt:
Woensdag – Vrijdag : 14.00 - 17.30
Zaterdag: 11.00 - 16.00
Zondag: 13.00 - 17.30

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant