Astrid van Baalen voor huize Rustoord (foto: PR)
Astrid van Baalen voor huize Rustoord (foto: PR)

VVD maakt zich grote zorgen over ouderenhuisvesting

Actueel 100 keer gelezen

VOORBURG - De jeugd heeft de toekomst maar ouderen hebben ook een toekomst. De VVD is dan ook voorstander van een gedegen ouderenbeleid. Dat vraagt kennis omtrent de feitelijke situatie en inzicht in de komende veranderingen in de samenleving met betrekking tot de ouderen. Leidschendam-Voorburg is een gemeente met veel ouderen, daar moet door het college op worden ingespeeld.

De VVD steunt de vele ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Voor hen die niet meer zelfstandig kunnen wonen dient er voldoende aanbod in huisvesting te zijn. Er zit onvoldoende tempo in de (ver)bouw van deze huisvesting en zorg voor ouderen. De VVD fractie maakt zich hier ernstig zorgen over, aldus fractievoorzitter Astrid van Baalen.

De start van de bouw van Marienpark ligt waarschijnlijk in 2014, Rustoord moet nog worden gesloopt en de Sonnenruyter wordt uitgebreid. Veel ouderen zijn tijdelijk uit hun vertrouwde huizen geplaatst met het idee dat ze snel weer zouden terugkeren. Helaas zal dit voor sommigen niet haalbaar zijn en dat is onacceptabel, vervolgt Van Baalen.

De VVD vraagt het college nu zo snel mogelijk te beginnen met de sloop van Rustoord. Het college moet de betrokken partijen te weten WZH en de Diaconie wijzen op hun verantwoordelijkheden. Het verloederde gebouw zoals dit er nu bijligt, is niet alleen tranen trekkend voor de ouderen maar bovendien ook nog een risico voor de veiligheid in de buurt. Wij zullen het college vragen het gebouw snel te laten slopen en er bijvoorbeeld tijdelijk parkeerplaatsen te maken, op deze manier profiteren de ondernemers er tenminste ook nog van.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant