ADO Den Haag pakt punt bij Heracles

Actueel 77 keer gelezen

DEN HAAG - In een knotsgekke wedstrijd, waarin in het eerste half uur liefst drie keer een strafschop werd gegeven (tweemaal aan Heracles) door de Belgische arbiter, pakte ADO Den Haag toch nog een verdiend punt: 3-3.

ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn (zelf ook weer terug op de bank nadat hij wegens een griepje het bekertreffen tegen IJsselmeervogels moest overlaten aan Henk Fräser) kon in de basiself weer beschikken over doelman Gino Coutinho en Aaron Meijers. Coutinho was terug na een blessure en Meijers na een schorsing van één duel. Voor Tom Beugelsdijk was wederom een basiplaats ingeruimd in het centrum van de defensie.

Heracles kwam, zoals verwacht, fel uit de startblokken. Everton probeerde het al vlak na het beginsignaal. De Braziliaan, komend vanaf links naar binnen, kon met zijn schot doelman Coutinho niet verrassen. Het was echter ADO Den Haag dat al in de elfde minuut de score opende. Danny Holla liet vanaf de linkerflank een vrije trap los. De bal draaide richting tweede paal. Doelman Pasveer bleef in zijn doel staan en op de huid gezeten door Kenneth Omeruo gaf Duarte het laatste tikje in eigen doel: 0-1.

De bezoekers wisten de voorsprong niet echt lang vast te houden. Nog geen tien minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. Een voorzet vanaf links van Overtoom ging voor het Haagse doel langs, maar de Belgische arbiter Christof Dierick (Steijn: ,,Ik weet niet wat de toegevoegde waarde is van een scheidsrechter uit België”) wees naar de stip omdat Tom Beugelsdijk Duarte naar de grond zou hebben getrokken. Overtoom stuurde doelman Coutinho vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 1-1.

Vlak daarna een volgende tegenvaller voor ADO Den Haag. Danny Holla (deze wedstrijd weer heel belangrijk voor de Hagenaars) liep tegen een gele kaart aan en dat betekent dat hij de volgende competitiewedstrijd vanaf de tribune moet toekijken.

Holla mocht na zijn gele prent weer een vrije trap nemen na een overtreding van Quansah op Tjaronn Chery. Nu mocht ADO Den Haag niet mopperen, dat de Belgische scheidsrechter de bal wederom op de stip legde. Te Wierik, die bovendien geel kreeg, zou een overtreding begaan hebben op de meegekomen Tom Beugelsdijk, waar veel mensen dachten dat er gefloten werd wegens een handsbal van de ADO-verdediger. Holla gaf vervolgens doelman Pasveer geen schijn van kans: 1-2.

Festival

Daarmee was het met het 'strafschoppenfestival' nog niet gedaan. Binnen het half uur lag de bal weer op de (denkbeeldige) kalkstip. Omeruo haalde de doorgebroken Everton in de zestien van achteren neer. Hoewel Coutinho nu wel de goede hoek koos, vloog de 'pingel' (van weer Overtoom) wel tegen het Haagse net: 2-2.

Heracles wilde echter meer en kreeg ook voor de eerste maal een voorsprong in dit duel. Na dik een half uur werkte Vito Wormgoor de bal onvoldoende weg. De bal belandde voor de voeten van Gouriye, die zich niet bedacht en hard en hoog binnen schoot: 3-2. Vlak daarna had het nog vervelender kunnen zijn voor de ploeg van Steijn, want de bal kaatste na een als voorzet bedoelde bal van doelpuntenmaker Gouriye via de kruising weer in het veld.

ADO Den Haag kende in de slotfase van de eerste helft even een moeilijke periode. Heracles was vlak voor de doelwisseling dicht bij de uitbreiding van de marge, maar tot opluchting van de Haagse bank en meegereisde supporters schoot Gouriye in kansrijke positie hopeloos naast en over.

Ook na de thee begon Heracles weer goed. Een schot van Overtoom van afstand miste maar net doel. Langzaam kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en verscheen ook weer voor het Almelose doel. Een strop was er na een uur spelen, toen doelman Coutinho zich met een verre trap buiten de zestien blesseerde aan het bovenbeen. Hij gaf zelf al direct aan dat Robert Zwinkels zich kon gaan opmaken voor de invalbeurt.

Vito Wormgoor liep tegen geel op na een overtreding tegen Duarte. De vrije trap net buiten de zestien van Overtoom leverde niets op. Aan de andere kant had Tjaronn Chery een minuut later pech, dat zijn schot op het laatste moment geblokt werd door Duarte. Vlak daarna krijgen beide spelers ook geel te zien van de Belgische arbiter, nadat zij even onvriendelijk jegens elkaar waren.

Een ruim kwartier voor tijd kwam ADO Den Haag dan toch op gelijke hoogte. Aaron Meijers wilde versnellen richting doel, maar werd aangetikt. Vanaf ruim twintig meter mocht Danny Holla aanleggen voor een vrije trap, die nog van richting werd veranderd en daardoor voor Pasveer niet te stoppen was: 3-3.

ADO Den Haag had die gelijkmaker nodig en controleerde vanaf dat moment het duel. Bijna had het vierde Haagse doelpunt er nog ingezeten, maar de pass van invaller Charlton Vicento op Mike van Duinen was niet zuiver. Na vier minuten extra tijd blies Dierick voor het einde en leed ADO Den Haag in een uitwedstrijd weer geen verlies op.

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3-3 (3-2)

11e minuut 0-1 Lerin Duarte (eigen doel)
20e minuut 1-1 Willie Overtoom (strafschop)
24e minuut 1-2 Danny Holla (strafschop)
29e minuut 2-2 Willie Overtoom (strafcshop)
32e minuut 3-2 Ninos Gouriye
74e minuut 3-3 Danny Holla

scheidsrechter: Christof Dierick (Belgie)

toeschouwers: 8300

gele kaarten:
ADO Den Haag: Holla, Wormgoor, Chery, Omeruo en Beugelsdijk.
Heracles: Te Wierik, Overtoom en Dorda

Opstellingen:

Heracles Almelo:
Pasveer; Te Wierik, Rienstra, Dorda; Bruns, Quansah, Overtoom, Duarte; Gouriye (79. Van Mieghem), Armenteros (78. Castillion), Everton.

ADO Den Haag:
Coutinho (59. Zwinkels); Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers; Holla (c), Jansen (72. Vicento), Toornstra; Chery, Poepon (87. Visser), Van Duinen.

Bron: Haaglandenvoetbal.nl

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant