Beloften Wilhelmus gelijk tegen ADO Den Haag

Actueel 123 keer gelezen

VOORBURG - In het kader van het 100-jarig bestaan van Wilhelmus speelde het Beloftenelftal (Onder 23 jaar) van de Voorburgers haar eerste duel tegen de A1-jeugd van ADO Den Haag. Het is de bedoeling dat dit Wilhelmus-team dit seizoen een zestal wedstrijden speelt tegen aansprekende tegenstanders.

Zo zullen de beloften van Wilhelmus naast ADO Den Haag ook de degens kruisen met o.a. Sparta Rotterdam A1 en Excelsior A1. Wilhelmus heeft de ambitie uitgesproken om meer “eigen jeugd” te laten doorstromen naar de seniorenselecties. Het Beloftenelftal is één van de pijlers om deze ambitie de komende jaren verder te concretiseren.

Attractief

Er waren een kleine 200 bezoekers naar sportpark Westvliet gekomen, die een leuke en sportieve wedstrijd hebben gezien. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en attractief voetbal speelden. Na een rommelige openingsfase scoorde Mathijs Wartna in de 34ste minuut de 1-0 voor Wilhelmus uit een voorzet van de sterk spelende A-1 speler Kevin Besamusca. Beide ploegen creëerden vervolgens nog enkele kansen, de rust brak echter aan met die 1-0 stand.

Direct na de doelwisseling benutte ADO Den Haag de eerste mogelijkheid en strafte een fout in de Wilhelmus-verdediging af. Jorden de Jong liet resoluut op het scorebord de 1-1 aantekenen. Saillant detail hierbij is dat Jorden de Jong vorig jaar nog voor de A1 van Wilhelmus uitkwam.

Vervolgens gingen beide ploegen op jacht naar de overwinning, waarbij over en weer kansen ontstonden. Het bleef echter 1-1, een stand die de verhouding tussen beide partijen tijdens deze wedstrijd ook het beste recht deed.

Tevreden

Thomas Duivenvoorden, de coach van het Beloftenelftal van Wilhelmus, was na de wedstrijd tevreden over het getoonde spel. ,,In een leuke gelijkopgaande pot voetbal hebben wij ADO Den Haag A1 goed weerstand kunnen bieden en bij vlagen werd er prima gevoetbald. Met deze jongens heeft Wilhelmus veel potentie voor een mooie toekomst.”

Spelers ADO Den Haag:
Joshua Pronk, Raychello Feycunda, Bas de Bree, Robin de Hey, Abbas al Tamily, Guy Muller, Indrissa Conteh, Hakan Bayran, Mike van Toor, Brandon Richardson, Eli Richardson, Mike ten Kroode, Jorden de Jong.

Spelers v.v. Wilhelmus:
Yannic Augustinus, Raoul Deekman, Nick Jonk, Paul Jansen, Kevin Besamusca, Tom Commers, Claudio Sietsma, Mathijs Wartna, Tim Hoogmoed, Anwar Beeldstroo, Justin de Jong, Dennis Pronk, Wessel van Vliet, Carlo Goedhart, Callum Kooistra.

Bron: Haaglandenvoetbal.nl

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant