Reactie gemeente op aanstelling Saskia Bruines

Actueel 97 keer gelezen

VOORBURG Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg op 25 september is mevrouw drs. Saskia Bruines door de gemeenteraad officieel benoemd en beëdigd als wethouder. Dit meldt de gemeente in een persbericht.

Zij volgt daarmee de heer J. Schellings op, die vanwege gezondheidsredenen zijn functie heeft moeten neerleggen. Burgemeester van der Sluijs stond nog even stil bij Jerome Schellings en noemde hem: “een echte bruggenbouwer”. Op een later moment wordt nog afscheid van hem genomen.

D66-fractievoorzitter Peter van Dolen: “Ik heb een dubbel gevoel, afscheid van Jerome Schellings en blij met de komst van Saskia Bruines: Saskia Bruines is in staat om in korte tijd ingewikkelde dossiers op te pakken. Ze heeft ervaring als wethouder in Amsterdam en heeft daar zware dossiers onder zich gehad, zoals de Taxioorlog, en heeft die tot een goed einde gebracht. Ze is benaderbaar en kan goed samenwerken met burgers. Wij verwachten dat ze met haar ervaring een andere impuls aan ons werk kan geven."

Saskia Bruines is de eerste wethouder van buiten de gemeente. Zij heeft daarom verzocht om ontheffing van het vereiste van ingezetenschap tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Op grond van de Gemeentewet heeft de raad voor de duur een jaar ontheffing verleent aan het vereiste van ingezetenschap. Saskia Bruines: “Het is een grote eer om wethouder te mogen zijn voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ik ben open en nieuwsgierig en heb er heel veel zin in. Ik zal met respect het werk van mijn voorganger voortzetten en zo mogelijk afronden”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant