Deelnemers gezocht voor musical Ester

Actueel 145 keer gelezen

VOORBURG/ INGEZONDEN - Op donderdag 11 oktober start in Voorburg een nieuw kerkmusical project waaraan iedereen, jong en oud, kan deelnemen. Ervaring is niet nodig en je hoeft ook geen kerkbezoeker te zijn.

Er is plaats voor enthousiaste deelnemers, waaronder koorleden (en vooral jongeren m/v en mannen: tenoren en bassen doe mee!!), toneelspelers, musici voor combo, geluid & beeld technici, kostuummakers, grime, catering, decorbouwers.

Musical Ester

De musical heet Ester en is gebaseerd op het bijbelboek Ester. Ester is een klein, maar uiterst meeslepend en in sommige opzichten humoristisch bijbelboek. Een godloos boek. Een legende die ieder jaar op het joodse poeriemfeest in zijn geheel wordt gelezen. Met alle rituelen van dien. Het is een bekend verhaal van alle eeuwen. Over een ontheemd volk, onderdrukking, en een machteloze koning, Ahasveros, die zijn ogen sluit voor de werkelijkheid en in zijn paleis met een ‘lang- leve-de-lol’ mentaliteit leeft. In zo’n sfeer tieren racistische en fascistische ideeën welig en daarvan getuigen de praktijken van Haman. Totdat Mordekai en Ester hem ontmaskeren en er weer toekomst mogelijk is. Ester redt het hele joodse volk dat ter dood veroordeeld was. Bij de voorbereiding van deze musical wilde tekstschrijver Gerard van Midden dit overbekende verhaal als nieuw laten klinken. Met herkenbare lijnen naar vandaag. Hij vond er vele... Angstig veel eigenlijk.

Repeteren in de Koningkerk en uitvoeren in de Oude Kerk in Voorburg

Het project start in november en loopt tot 1 juni 2013. Repetities: op donderdagavond in de Koningkerk in Voorburg. Uitvoeringen: 31 mei en 1 juni 2013 in de Oude Kerk.

De musical staat onder leiding van Wim Loef, dirigent, en Esther Erdtsieck-Blaaser, dramacoach. Interesse? Kom dan vrijblijvend naar de informatie -avond op donderdag 11 oktober, aanvang 19.45 uur in de Koningkerk, Bruijnings Ingenhoeslaan 4. Graag van tevoren aanmelden bij:

Irma Nieuwenhuis 06-28525218, email : i.m.c.nieuwenh@kpnplanet.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant