De bouw van de school en bibliotheek vorderen snel (foto: PR)
De bouw van de school en bibliotheek vorderen snel (foto: PR)

Geen woningbouw Fluitpolderplein

Actueel 92 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - De bouw van de school en bibliotheek bij het Fluitpolderplein vordert snel. De verwachting is dat het gebouw in juni 2013 wordt opgeleverd en vanaf het nieuwe schooljaar in september 2013 in gebruik wordt genomen. In het oorspronkelijke planvoorstel voor het gebied was behalve de realisatie van een school en bibliotheek ook een plan voor woningbouw opgenomen.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente met de ontwikkelaar Heijmans Vastgoed B.V. onderhandeld over de verkoop van de grond voor de woningbouw. Onlangs is gebleken dat de ontwikkelaar en de gemeente het niet eens kunnen worden over de grondprijs. De woningbouw aan het Fluitpolderplein, zoals door Heijmans ontworpen, wordt dan ook niet gerealiseerd. Het college heeft besloten met de ontwikkeling van nieuwe woningbouwplannen aan het Fluitpolderplein te wachten tot de situatie op de woningmarkt is verbeterd. De omwonenden en de gemeenteraad zijn inmiddels geïnformeerd.

Overlast

Overigens wordt door omwonenden wel geklaagd over overlast door alle werkzaamheden. Er zijn regelmatig nachtelijke bouwactiviteiten met geluidsoverlast (polijstmachines), vrachtwagens die de weg blokkeren en bouwlampen die ’s nachts in woningen schijnen. “Geluidshinder vanaf de vroege ochtend tot de avond en soms ook ’s nachts; er is geen minuut rust meer”, aldus een omwonende. “Het af en aan rijden van bouwverkeer, stof, stof en nog eens stof in huis en op de auto’s en rioolluchten in huis sinds met de bouw is begonnen. Kortom; derving woongenot ten top.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant