"Komst van Catch is vrijwel niet mogelijk", aldus Jan Hendriks van Forum Sport waar bijna 1400 voetballers rondlopen. (foto: Johan Burggraaff)

BREAKING NEWS: Geen honkbal op sportpark 't Loo

Actueel 221 keer gelezen

VOORBURG - Forum Sport-voorzitter Jan Hendriks treedt exclusief naar buiten met zijn mening over de mogelijke komst van Catch naar sportpark t' Loo. Dit is een beladen onderwerp. De conclusie is dat de komst van Catch naar t'Loo vrijwel niet mogelijk is.

"Bovenstaande vraag wordt met regelmaat gesteld, zeker als we weer een competitieprogramma afdraaien waarbij niet minder dan een viertal teams niet eerder dan zaterdagavond rond 18.30 uur onder de douche stappen. Het lijkt goed om de leden bij te praten over de actuele stand van zaken."

Onderzoek

Tijdens de zomermaanden hebben de betrokken partijen een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beschikbare veldcapaciteit op Sportpark ’t Loo. Immers de gemeente had in juni jl. een budget van € 700.000 beschikbaar gesteld. Het budget was er met name op gericht om bestaande oorzieningen voor de honk- en softbalvereniging Catch op Sportpark ’t Loo te realiseren.

Eisen en wensen

De eisen van de honkbalvereniging bleken echter heel wat hoger dan oorspronkelijk door de gemeente bedacht. Afzonderlijke afslagplaatsen van honkbal en softbal zouden noodzakelijk zijn, een eigen clubhuis zou moeten worden gerealiseerd, naast allerlei andere voorzieningen die de honkbalsport met zich meebrengt.

Uitgaande van deze eisen heeft een aantal architecten gezocht naar mogelijkheden en onmogelijkheden op het sportpark.

Uitkomsten van het onderzoek

Half augustus is er aan de gemeente een rapportage geleverd, waarin uitgebreid is ingegaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van honkbalvoorzieningen op Sportpark ’t Loo. Geconcludeerd is dat de realisatie van bestaande voorzieningen voor de honk- en softbalvereniging Catch op sportpark ’t Loo wellicht tot de mogelijkheden zou kunnen behoren.

Aangezien deze mogelijkheid door Catch onvoldoende werd geacht, is verder gekeken. Het aanbrengen van voorzieningen conform de wensen van Catch zou permanent veldcapaciteit aan de voetbalsport onttrekken. Een fysieke onmogelijkheid voor de voetbalvereniging Forum Sport, die deze capaciteit op zaterdag meer dan nodig heeft om in de voetbalbehoefte binnen Voorburg te kunnen voorzien.

Daarnaast werden er in deze rapportage de nodige vraagtekens bij de veiligheid gesteld, zowel ten aanzien van gezamenlijk sporten als ten aanzien van het verkeer op de Prins Bernhardlaan. Daar is dus zeker nog geen definitief oordeel over.

Nieuwe suggesties

"Vanuit Stichting ’t Loo is vervolgens verder naar mogelijke oplossingen gekeken. In Leiden bleek het mogelijk te zijn geweest om een gecombineerd honkbal-, softbal- en voetbalveld aan te leggen, hetgeen de oppervlakte van de velden 5 tot en met 7 zou beslaan. In Leiden wordt hier op hoog niveau en tot volle tevredenheid gehonkbald en we hebben zelf de ervaring dat we er ook prima op kunnen voetballen", zegt Jan Hendriks."

"De oplossing klinkt aantrekkelijk, maar is natuurlijk wel voorzien van een ander prijskaartje. De gemeente beseft zich bovendien ook dat het maar zeer de vraag is of de hogere huurprijs van kunstgras kan worden doorberekend aan de twee betrokken sportverenigingen".

Hendriks: "Catch heeft rond 200-240 leden die dit niet zullen kunnen opbrengen en doorberekening aan de voetbalclub lijkt niet redelijk respectievelijk is evenzeer niet zomaar op te brengen".

"Daarnaast houdt de honkbalvereniging vast aan een eigen clubhuis. De gemeente heeft weliswaar dit geheel nog in onderzoek, maar het beschikbare budget is niet voldoende om én nieuwe sportvelden én een nieuw clubhuis én alle andere gewenste voorzieningen te realiseren. De kans dat er honkbal op Sportpark ’t Loo kan worden gerealiseerd is hiermee in onze ogen dan ook zeer klein. Wij wachten het onderzoek van de gemeente naar de mogelijkheden van gecombineerde honkbal-, softbal- en voetbalvelden af".

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant