VEO komt te kort tegen De Meeuwen

Actueel 108 keer gelezen

LEIDSCHENDAM / INGEZONDEN - Een week na de overwinning op EKVA lukte het VEO deze keer niet tegen De Meeuwen. De ploeg uit Putten vertrok met de punten na een 14-16 eindstand.

De beginopstelling van VEO kende één wijziging ten opzichte van vorige week. Jesper Verschoor startte in plaats van zijn broer Dillen, die kampt met een knieblessure. Voor het overige was het team van Jelle den Dekker compleet. De ploeg had de hele week scherp getraind en ging het veld in met de opdracht om de hoofdaanvallers van De Meeuwen erg veel druk te geven, met de bedoeling om de angel uit het spel van de tegenstander te halen.

Na de wedstrijd gaf den Dekker aan dat zijn team daarin niet was geslaagd: “We hoopten dat we door die extra druk er voor konden zorgen dat bij hun andere spelers zouden moeten scoren. We konden echter niet genoeg druk geven en daardoor scoorden hun belangrijkste heren te veel doelpunten en liepen wij al snel achter de feiten aan.”

En dat was waar. VEO kon tot 3-3 bij blijven bij De Meeuwen, maar raakte daarna de aansluiting kwijt. Toen het na een klein kwartier 4-8 stond, hadden de gasten de wedstrijd stevig in handen, al lukt het VEO om bij rust de schade te verkleinen tot 8-10. Dat was uitstel van executie, want ook na rust bleef De Meeuwen eenvoudig overeind en liep uit naar 11-16. Een VEO eindsprint met daarbij nog een drietal wisselspelers, kon daarna aan het resultaat niets meer veranderen, al kreeg de eindstand met 14-16 nog wel een draaglijker aanzien.

Voor VEO scoorden vooral de dames waarbij de nichtjes Michelle en Jeanne Jongenburger met elk 3 doelpunten een flinke bijdrage leverden. Dagmar Rosenbrand en Kady Roeten scoorden elk 1 maal. De heren kwamen pas aan score toe toen de dames elk al hadden gescoord maar Jesper Verschoor (3), Rian van Amstel (2) en Michiel Kimmel deden toch nog een duit in het zakje.

Volgende week speelt VEO zijn enige wedstrijd van het seizoen op gras in de uitwedstrijd tegen Fiks uit Oegstgeest.