VVD: Leidschendam-Voorburg financieel in control!

Actueel 148 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg is een financieel gezonde Gemeente en behoort wat betreft de beheersing van de financiën tot de top van Nederland. Onze Gemeente is volledig ‘in control”. Dit zegt de VVD Leidschendam-Voorburg bij monde van raadslid Gerrit Nijhof als reactie op het uitbrengen van de begroting 2013 en de Najaarsnota 2012.

Doelstelling van de VVD is om de lasten voor de inwoners burgers zo laag mogelijk te houden. Dit betekent in de praktijk de noodzakelijke lasten alleen verhogen met de inflatiecorrectie en verder waarmogelijk een verlaging van deze lasten.

Gerrit Nijhof, woordvoerder financiën van de VVD fractie, geeft aan dat de VVD vorig jaar het onderwerp OZB al onder uw aandacht heeft gebracht. Het blijft voor de VVD een belangrijk thema dus ook nu. In tijden van financiële krapte is het eenvoudig om de OZB te verhogen om tekorten te dekken. De VVD staat er voor dat de overheid zelf middelen zoekt om tekorten te dekken en dit niet bij de inwoners gaat halen middels OZB. Het college van B&W is voornemens om de OZB niet te verhogen maar te laten stijgen met het inflatiecorrectie cijfer. Een goede zaak aldus de heer Nijhof.

Voor de tarieven van de gemeentelijke belastingen is besloten dat deze kostendekkend moeten zijn. De VVD is daarom verheugd dat door efficiënter te werken de kosten lager zijn geworden. Dit leidt er weer toe dat het tarief voor de inwoners lager wordt.

Raadslid Nijhof noemt als specifiek voorbeeld het tarief voor een parkeerontheffing noemen. Dit gaat bijna 50% omlaag van € 94,- naar € 47,50 , aldus Nijhof.

Verder is de VVD verheugd over het voorstel van het College om de precario in sommige gevallen af te schaffen. ´Wij zijn hier een groot voorstander, het levert een lastenverlichting voor onze ondernemers op en de VVD heeft hier reeds diverse malen op aangedrongen´, aldus Nijhof.

In het verkiezingsprogramma van de VVD is opgenomen dat de lasten voor de inwoners niet mogen stijgen, anders dan met de onvermijdelijke inflatie.

De VVD staat garant voor duidelijkheid op dit onderwerp, nu en in de toekomst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant