Wonen wordt duurder in Voorburg

Actueel 37 keer gelezen

VOORBURG - Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben afgelopen week een voorstel ingediend voor de tarieven van gemeentelijke belastingen in 2013. Uitgangspunt is dat de tarieven volledig kostendekkend zijn en de lasten voor de inwoners laag blijven. Gevolg: goedkoper parkeren, maar duurder wonen.

Uit het voorstel blijkt dat het college voor alle gemeentelijke heffingen een inflatiecorrectie toepast van twee procent. Voor het overgrote deel van de heffingen gaat deze correctie gelden. De rioolheffing daarentegen groeit in stappen naar een kostendekkend niveau. De eerste stap is een verhoging van € 7,50 voor het jaar 2013.

Wonen in Leidschendam-Voorburg wordt duurder. De OZB-tarieven stijgen licht om de stagnatie op de woningmarkt te kunnen opvangen. Het tarief voor woningen stijgt met 3,4 procent, dat voor niet-woningen met 2 procent. Ook de tarieven voor afvalstoffenheffing en rioolheffing nemen toe, met ongeveer 19 euro per huishouden.

De gemeente schaft de precariobelasting op zonneschermen af. En parkeren wordt goedkoper. Dankzij aanpassingen in het werkproces daalt het tarief voor een parkeerontheffing met bijna vijftig procent. Huidig bedrag, € 94,-, daalt naar € 47,50 per jaar. De gemeenteraad moet nog instemmen met de wijzigingen. Als de raad instemt, gelden de nieuwe tarieven vanaf 1 januari 2013.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant