Startschot nieuw onderkomen voor Hospice het Vliethuys

Actueel 154 keer gelezen

In de week van 17 september aanstaande starten de werkzaamheden voor de nieuwe huisvesting van Hospice het Vliethuys. Het Hospice wordt in een deel van de laagbouw gevestigd van de voormalige poliklinieken van het Diaconessenhuis in Voorburg langs de Fonteynenburghlaan.

Het Hospice staat bekend om haar kwalitatief hoge zorg aan mensen die in hun laatste levensfase zitten. De nieuwe huisvesting is dan ook van alle faciliteiten voorzien om het de bewoners en hun familieleden zo comfortabel mogelijk te maken. Er komen acht bewonerskamers die allemaal uitkijken op de nieuw aan te leggen binnentuin. Daarnaast is voorzien in nog een bewonerskamer voor spoedopvang. De nieuwe huisvesting betekent een enorme verbetering voor de bewoners.

Het totaalbedrag dat gemoeid is met de renovatie van het bouwdeel van het hospice, inclusief de inrichting en alle details, bedraagt 2,3 miljoen euro en is al bijna bijeen gebracht dankzij de warme giften en sponsoringsopbrengsten vanuit de lokale gemeenschap. Giften blijven welkom, met name om de kosten van de renovatie helemaal te dekken. Ook hebben we nog een aantal wensen die door budgettaire beperkingen niet door konden gaan.

Hospice het Vliethuys hoopt voor de zomer van 2013 het nieuwe pand te kunnen betrekken. Op de website www.hetvliethuys.nl is binnenkort de voortgang van de renovatie te volgen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant