Dagelijks rijden de scoorters nog door de Kerkstraat (foto: Het Krantje)
Dagelijks rijden de scoorters nog door de Kerkstraat (foto: Het Krantje)

'Einde aan scooterterreur Oude Centrum Voorburg'

Actueel 108 keer gelezen

VOORBURG - Tijdens de commissievergadering Algemene Zaken van 11 september jongstleden heeft Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) vervolgvragen gesteld over de scooteroverlast in het Oude Centrum van Voorburg. Loco-burgemeester Houtzager heeft nu toegezegd dat de verkeerssituatie op korte termijn wordt aangepakt door het wijzigen van de verkeersborden en het verwijderen van de verkeersdrempels.

Freek Steutel, raadslid Gemeentebelangen: “GBLV dringt al maanden aan op maatregelen. Na is het dan eindelijk zover. De veiligheid van bewoners, winkeliers en winkelend publiek wordt met de op handen zijnde verkeersoplossing sterk verbeterd. Ook het terrasleven zal in de Kerkstraat een enorme impuls krijgen door de toegenomen rust en veiligheid. Er komt nieuwe bebording die het juridisch mogelijk maakt om adequaat te handhaven en zo rust en veiligheid te garanderen.”

De loco-burgemeester heeft ook toegezegd dat de verkeersdrempeltjes in de Kerkstraat te verwijderen. Steutel: “Die drempeltjes zijn knap irritant: ze veroorzaakten erg veel geluidsoverlast en hadden niet het gewenste snelheidsremmende effect. Met de maatregelen die binnenkort worden getroffen wordt het weer leefbaar in de Kerkstraat, onderdeel van het Oude Centrum Voorburg. Dat is precies waar GBLV voor staat: het lokale belang voor bewoners en ondernemers.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant