De wethouder hangt het straatnaambordje op (foto: Het Krantje))
De wethouder hangt het straatnaambordje op (foto: Het Krantje))

Hoge opbrengst veiling straatnaambord

Actueel 72 keer gelezen

VOORBURG - Afgelopen zaterdag konden veel mensen kunnen genieten van de Open monumentendag in Voorburg- Leidschendam-Stompwijk. Een van de hoogtepunten was het veilen van straatnaamborden. Onder grote belangstelling werd het laatste gieten aluminium straatnaambord van stichting Mooi Voorburg op de hoek Parkweg van Schagenstraat opgehangen door wethouder Peter van Ostaijen.

Door Bart Bakker

“In het lustrumjaar 2006 van Stichting Mooi Voorburg heeft de gemeente deze straatnaamborden aan de burgerij van Voorburg als cadeau aangeboden voor het beschermende dorpsgebied van Oud Voorburg”, vertelt Frits Koppe, bestuurslid van Mooi Voorburg. “De oude blauw witte straatnaamborden zijn met goedkeuring van de wethouder bij de waterpomp van Mooi Voorburg geveild. Het geld wordt besteed om de kosten en aanschaf van de nieuwe straatnaamborden te financieren”.

Dit project en idee is uitgevoerd door de bestuursleden Ekke Rietema en Frits Koppe, die deze borden heeft gespoten en geschilderd. Rietema en Koppe hebben deze borden in twee fases in de afgelopen zes jaar gemonteerd op gevels en palen. De laatste zes borden zijn met medewerking van de afdeling de gemeente op de lantarenpalen gemonteerd.

Bod

Het hoogste bod van 150 euro werd afgelopen zaterdag geboden op het oude bord van de Herenstraat, de totale opbrengst van deze borden was 400 euro. “Door het plaatsen van deze straatnaamborden is het beschermde deel van Voorburg afgebakend met deze giet/aluminium straatnaamborden. Dit gebied loopt vanaf de Prins Albertlaan tot aan de Zwarte laan en zijstraten van de Parkweg”, aldus Frits Koppe. “Deze borden zijn naar idee gemaakt van het oude centrum in Delft en vervaardigd bij Metaalgieterij Wolders in Steenbergen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant