Aanhouding voor witwassen

Actueel 1.197 keer gelezen

DEN HAAG - De politie hield een 22-jarige Hagenaar aan in zijn woning aan de Fagelstraat in Den Haag. De man wordt verdacht van het witwassen van geld. De Hagenaar zit vast voor verhoor en zal maandag worden voorgeleid.

Na het succes van een eerder offensief om een einde te maken aan de criminaliteit en overlast van een jeugdbende in de omgeving van de Delftselaan, heeft Politie Haaglanden deze aanpak sinds 2012 uitgebreid naar het gehele verzorgingsgebied van bureau De Heemstraat.

Doel van de aanpak is criminelen te isoleren en uit hun netwerk te halen. Dit in combinatie met een gebiedsgebonden aanpak waarbij politie in samenwerking met andere betrokken instanties, waaronder de gemeente Den Haag, de reclassering en het openbaar ministerie (OM). Doel van de gebiedsgebonden aanpak is de overlast en het hinderlijke gedrag van de jongeren binnen hun netwerk te stoppen en zo het netwerk te doorbreken.

Dit is een topprioriteit in het veiligheidsbeleid van de Haagse driehoek van de burgemeester, de hoofdofficier en de hoofdcommissaris. Buurtbewoners Door zichtbaar in de wijk aanwezig te zijn en alert op te treden bij overlastmeldingen tracht de politie het vertrouwen van buurtbewoners te vergroten en meer aangifte-, meldings- en verklaringsbereidheid te krijgen. Sommige mensen durven, uit angst voor criminelen, informatie niet met de politie te delen. Door dat wél te doen, krijgt de politie beter zicht op de hotshots en hun activiteiten en kan zij effectiever optreden.

Misdaad loont niet

De persoonsgebonden aanpak maakt het voor criminelen duidelijk dat misdaad niet loont. Politie slaat met partners de handen ineen om te kijken welke maatregelen voor welke personen impact hebben. In het geval van de “hotshots” uit het verzorgingsgebied kan dit het ontnemen van hun statussymbolen zijn. Maar ook het ontnemen van uitkeringen of personen samen met partners uit hun woning krijgen of behoren ook tot de mogelijkheden. Welke maatregel ook genomen wordt, misdaad loont niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant