Scoutinggroep vliegt over

Actueel 29 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Traditiegetrouw opent scouting Sint Maarten Hildegard het scoutingseizoen met het overvliegfestijn. Er wordt gezamenlijk, op een ludieke wijze, afscheid genomen van de leden die overgaan naar de volgende speltak.

Het festijn bestaat verschillende spelen voor alle leden en als afsluiting het oversteken van de sloot door de overvliegende de leden. Dit keer moesten zij over een balk naar de overkant naar hun nieuwe leiding. Verschillende leden haalden met veel plezier een nat pak.

Deze zaterdag (8 september) had een bijzonder tintje; de toegangspoort van hout werd officieel geopend door voormalig wethouder mevr. T. Zwartepoorte. Tijdens haar ambtsperiode als wethouder heeft zij zich ingespannen voor de clubgebouwen aan de Veurselaan en de toegang naar het clubgebouw van SMHG. Twee jaar geleden tijdens de reünie van de groep kreeg de toen gepionierde toegangspoort de naam ”de Zwarte poort”.

Zaterdag was het moment om de poort op scouting wijze te openen. Mevrouw Zwartepoorte hakte met een bijl het touw door waardoor de gordijnen geopend werden en de overgevlogen leden het terrein konden betreden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant