Vrijwilligers gezocht voor buurtonderzoek

Actueel 74 keer gelezen

VOORBURG- Politie Haaglanden start een pilot, waarin vrijwilligers met een nieuw specialisme ingezet worden, namelijk de vrijwilliger buurtonderzoeker.

Een buurtonderzoek na een woninginbraak is gericht op het verkrijgen van opsporingsinformatie, het geven van preventietips en waarschuwen van de buurtbewoners. Gebleken is namelijk dat de inbreker vaak terugkeert naar de buurt waar hij eerder heeft ingebroken omdat hij bekend is met de situatie in het type huis en omgeving. In samenwerking met en als aanvulling op de werkzaamheden van de beroepscollega’s zullen deze vrijwillige buurtonderzoekers o.a. in Leidschendam-Voorburg worden ingezet. De pilot start medio september 2012 en duurt een half jaar.

Inzet in werkgebied

De vrijwilligers worden na een sollicitatieprocedure, antecedentenonderzoek en een gedegen opleiding ingezet. Zij worden goed geïnstrueerd en begeleid in het werkgebied.

Bent u geïnteresseerd in deze vrijwilligersbaan, voldoet u aan de competenties en wilt u ons helpen het aantal woninginbraken te laten dalen ? Neem dan contact op met Karin Speet, coördinator werving en selectie Bureau Burgersamenwerking, telefoon 070-4244322 of 0704244202.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant