Passantenhaven in gebruik

Actueel 856 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Met het losknippen van ballonnen van het informatiepaneel op de nieuwe passantenplaats nabij de sluis in Leidschendam werd het haventje vanmorgen officieel in gebruik genomen. Deze handeling werd verricht door gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Ingrid de Bondt, geassisteerd door wethouder Marcel Houtzager.

Door Dick Janssen

Na de handeling liet de gedeputeerde zich even rondleiden over de nieuwe havenkade. Het sluisgebied ondergaat een flinke metamorfose: met de oplevering van de nieuwbouw op het Damplein en Sluiskant in Leidschendam, de wachtplaatsvoorziening in de Vliet en de net aangelegde passantenhaven. Het gaat om tien extra aanlegplaatsen prettig dichtbij het centrumgebied, waar boten maximaal 3 x 24 uur gratis kunnen aanleggen. Dit is een aanvulling op de al circa 25 bestaande ligplaatsen aan de Leidsekade en de Delftsekade.
Vanwege het water, de horeca met zijn terrassen en de passantenhaven hoopt de gemeente dat het sluisgebied straks dé grote trekpleister van Leidschendam Centrum wordt. Zo kunnen waterrecreanten dichtbij het centrum van Leidschendam aanleggen om daar bijvoorbeeld een hapje te eten. Marcel Houtzager (projectwethouder Leidschendam Centrum) “Ik kijk uit naar de gezellige drukte bij de sluis, de passantenhaven en de horecagelegenheden. Ik kan mij al voorstellen dat we in ons sluisgebied op een terrasje zitten en kijken naar de scheepjes.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant