Steun EU voor KulturProgramma Stompwijk

Actueel 102 keer gelezen

STOMPWIJK - Het KulturProgramma Stompwijk kan rekenen op een bijdrage van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP2) van de Europese Unie. De helft van de kosten voor het opzetten van het programma worden hieruit betaald. De andere helft draagt gemeente Leidschendam-Voorburg bij. Met dit positieve subsidiebesluit kan het KulturProgramma Stompwijk definitief van start


Gevarieerd programma voor jong en oud

Het nieuws over het toekennen van het bedrag is met veel enthousiasme ontvangen door de programmacommissie. Mede-initiatiefnemer Jetty Noordzij: "Het KulturProgramma is een programma van voorgenomen activiteiten bedacht voor en door Stompwijkers. De programmacommissie betrekt allerlei menen uit de wijde omgeving. Met elkaar zorgen we voor een leuk, gevarieerd programma voor jong en oud de komende jaren."

Talent inzetten

De Europese Commissie stelt voor de periode tot en met 2013 geld beschikbaar voor plattelandsgebieden voor het oplossen van problemen. Leidse Ommelanden is één van die gebieden in Europa die hiervoor in aanmerking komt. Hier valt ook Stompwijk onder. De Leadergroep Leidse Ommelanden beoordeelt de aanvragen en heeft positief advies uitgebracht voor het KulturProgramma. Jan Bregman is lid van deze plaatselijke groep: "Juist het feit dat Stompwijkers zelf het Kulturprogramma opzetten, was een belangrijke reden voor de Leadergroep Leidse Ommelanden om een positief advies te geven. Het zou mooi zijn als het komend jaar mensen zich aansluiten en hun talent voor mede-Stompwijkers inzetten."

Leefbaarheid onder druk

 In kleine kernen zoals Stompwijk staanvoorzieningen en dus de leefbaarheid onder druk. Daarom werkt de gemeente aan de komst van een Kulturhus waarin alle voorzieningen op het gebied van onderwijs, kinderopvang, cultuur, welzijn en zorg onder één dak zijn te vinden. "De plannen rondom het Kulturhus zijn volop in ontwikkeling," licht Gregor Rensen - verantwoordelijk wethouder voor het Kulturhus - over de achtergrond van het programma toe. "Maar het gaat niet alleen over stenen. Juist ook over samenwerking en het samen opstarten van activiteiten. Daar kunnen we heel goed nu al mee beginnen voordat het Kulturhus er staat. Het is ongelooflijk om te zien hoeveel energie er vrijkomt in de voorbereidingen van dit programma. Met enthousiaste mensen en goede ideeën ontstaat er vrij snel een aantrekkelijk en gevarieerd programma. Met elkaar kunnen we niet wachten om dit uit te rollen."

Vanaf eind september vinden de eerste activiteiten plaats. Tot het Kulturhus er staat, doet het lokale Dorpshuis dienst als locatie voor het KulturProgramma.
/ /

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant