BREAKING NEWS: Voorburger vast voor benaderen meisjes

Actueel 49 keer gelezen

VOORBURG - In het onderzoek naar een 22-jarige man uit Brielle die wordt verdacht van het vervaardigen en bezit van kinderporno, aanranding, ontucht en verleiding van minderjarige meisjes via het internet is ook een tweede verdachte naar voren gekomen. Het gaat om een 21- jarige man uit Voorburg.

De Voorburger is op 17 juli 2012 aangehouden en zit nog altijd vast. Hij wordt verdacht van het benaderen van ruim twintig minderjarige meisjes via social media en van het hen bewegen tot het plegen van seksuele handelingen met zichzelf. Dit deed hij onder andere door hen geld te bieden. Op dit moment is niet gebleken dat hij de meisjes ook heeft bedreigd.

Naast het contact via internet wordt hij er van verdacht dat hij met één 15-jarig meisje in persoon heeft afgesproken en seksuele handelingen heeft verricht. De zaak van de 21-jarige man uit Voorburg zal 25 oktober pro forma op zitting komen.

 

Meer dan 100 meisjes

Tegen de Briellenaar hebben 30 meisjes aangifte gedaan. Maar dit aantal kan nog verder oplopen. Hij wordt er van verdacht dat hij meer dan 100 meisjes via internet heeft benaderd met seksueel getinte verzoeken. De meisjes en hun ouders zijn door de politie benaderd voor een gesprek of zij aangifte willen doen.

Politie Haaglanden kwam de Briellenaar op het spoor nadat twee minderjarige meisjes (één uit Haaglanden) aangifte tegen hem deden. Na zijn aanhouding werden er vele chats en filmpjes gevonden. De Voorburger en de Briellenaar hebben via internet contact met elkaar gehad over meisjes die ze hadden benaderd. Voor zover bekend hebben zij van een aantal meisjes contactgegevens uitgewisseld. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de verdachten samen de meisjes tot misbruik zouden hebben gedwongen.

Meer informatie over 'grooming' en de risico's van internet op www.vraaghetdepolitie.nl, op www.mijnkindonline.nl, of www.mediaopvoeding.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant