Veel bekijks op '112-dag'

Actueel 137 keer gelezen

VOORBURG - Op het evenemententerrein aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg vond woensdag 5 september de 112-dag plaats. Hierbij presenteerden zowel politie, brandweer als ambulance en Rode Kruis zich en allerlei aan de hulpdiensten gerelateerde organisaties.

Toppers waren wel de rondritjes in een antieke, of parationele brandweerwagen, het spuiten met brandweerspuiten en mee naar boven gaan met de hoogwerker. Veel bekijks trokken echter ook de demonstraties met politiehonden en door de politiebikers enz.

De brandweer liet tevens zien wat voor knal en vuurbal een ontploffend campinggasflesje veroorzaakte en bij de politie kon je jouw vingerafdrukken laten nemen. De honderden kinderen genoten ervan alles te bekijken of een kijkje te nemen in de crashtender, kraan en wagens van de brandweer, in de tanks van de Koninklijke Landmacht, in ambulances en in busjes en jeeps van de Mobiele Eenheid.

Uiteraard werden weer de nodige foto’s gemaakt van kinderen op een politie-, of brandweermotor en in de genoemde voertuigen. Tot slot waren er diverse informatiekramen van de hulpdiensten, maar ook van de Brandwondenstichting, Slachtofferhulp, Groenservice Zuid-Holland enz. Veel mensen gaven zich bij de politie op voor www.burgernet.nl, om met z’n allen hun wijken nog veiliger te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant