Arjen Ederveen treedt op in Camuz (foto: PR)
Arjen Ederveen treedt op in Camuz (foto: PR)

Arjan Ederveen krijgt in Camuz lachers op z'n hand

Actueel 89 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Hierbij een overzicht van de programmering in de week van 19 tot en met 22 september in theater Camuz.

Woensdag 19 september 2012

Cabaret/Arjen Ederveen/Ederveenzaamheid (reprise)

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 17.00

Hilarisch (Het Parool)

Arjan heeft de lachers op zijn hand (Metro)

Arjan helemaal in zijn element (Telegraaf)

Na film, televisie, toneel, musical ging theatermaker puur sang Arjan Ederveen zijn grootste uitdaging allertijden aan: een one-man-show.

In deze Personality Show neemt Ederveen het ABC van de eenzaamheid van de moderne mens -en zichzelf- onder de loep. Door middel van verschillende typetjes laat Arjan een overbevolkte wereld zien van eigen-ikjes.

Hij zingt over onbeantwoorde liefdes, sex op het internet en danst met een kapstok.

Gelukkig wordt Ederveen bijgestaan door zijn trouwe vuilnisbakkenhond Stuk, die nu al staat te popelen om te laten zien hoe geweldig hij als theaterdier Lassie kan vertolken en hoe eenzaam het aan de top kan zijn als je in de rol kruipt van een roze koningspoedel op de catwalk.

Maar, hoe eenzaam Ederveen en Stuk ook kunnen zijn, de zalen zullen vol mensen zitten die om de grappen en hun drama kunnen lachen.

En, als een zaal vol mensen lacht, huilt en hun emoties met je deelt sta je nooit alleen.

Ederveen’s eenzaamheid wordt één groot samen.

Donderdag 20 september 2012

Éénmansklucht/Onno Innemee/Het is hier een gekkenhuis

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 18.00

Ben ik nou gek, of…?
“Ben je een fan van bewegende decors en flauwe woordgrappen van Herman Finkers en verbaas je je tekens weer over de goede imitaties van Jochem Myjer? Dan moet je ‘Het is hier een gekkenhuis!’ niet missen, want Innemee geeft je twee voor de prijs van één.” (Cultuurbewust.nl)

Via internet is Onno verliefd geworden op een verpleegster van een psychiatrisch ziekenhuis. Om binnen te komen in deze gesloten inrichting bedenkt hij een plan, maar hij werkt zichzelf steeds verder in de nesten.

Ziekenhuis ‘Het Koekoeksnest’ vormt een ingenieus en verrassend decor vol deuren. Innemee neemt ook een bonte verzameling aan typetjes mee; typetjes die weten te ontroeren, maar vooral op de lachspieren werken.

Bijvoorbeeld de mooie verpleegster met ADHD, de intellectuele bewaker, de man die denkt dat hij Youp van ‘t Hek is, de mislukte zelfmoordenaar, iemand met een

psychiatrische afwijking waar u nog nooit van gehoord heeft en, op veler verzoek, de vierdubbel gehandicapte directeur meneer Pompen.

Met behulp van fantastisch geluid en goed acteerwerk, ga je jezelf afvragen of Onno het écht klaarspeelt in zijn eentje of dat je zelf klaar bent voor het gekkenhuis. Je wordt continue voor de gek gehouden, niets is wat het lijkt en je zult je afvragen: Wie is er nou gek, de gek of de toeschouwer? De humor wint het overduidelijk.

Zaterdag 22 september 2012

Theaterconcert/Esther Groenenberg/Overstroom

Aanvangstijd: 20.30 uur

Toegangsprijs: € 17.50

“Esther Groenenberg is een van de weinige songwriters die niet in de valkuil stapt van zinloze metaforen en vergelijkingen. De liedjes blijven aangenaam hangen”, schreef Music Maker. Nadat zij in 2008 een onverwacht grote hit scoorde op YouTube met ‘Oh meisje’ ging het hard met de jonge zangeres. Onlangs verscheen haar tweede cd’ Overstroom’, die volgens Trouw “dertien kleine schilderijtjes in gewone taal” bevat. In het gelijknamige theaterconcert bezingt Groenenberg met spatzuivere stem en een vierkoppige band over alles wat haar bezighoudt, van sprookjes uit vroeger tijden tot de besognes van vandaag de dag. Fris, relativerend en vrolijk, maar soms ook verrassend gevoelig en ontroerend.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant