Praktijk verkeersexamen leerlingen gaat toch door

Actueel 108 keer gelezen

Stompwijk -Op dinsdag wordt toch het jaarlijkse praktijk fietsexamens voor leerlingen van de basisschool georganiseerd. Nadat de gemeente de scholen half januari in een brief liet weten de verkeersexamens wegens bezuinigingen niet meer te organiseren (veiligheid is blijkbaar geen kerntaak) heeft het schoolbestuur PANTA RHEI besloten de organisatie van het examen zelf ter hand te nemen.

De scholen van PANTA RHEI zijn van mening dat het fietsverkeersexamen een belangrijke bijdrage levert aan een bewust verkeersgedrag van de leerlingen en vinden dit examen en de voorbereidende lessen van groot belang. In samenwerking met de politie Leidschendam-Voorburg zal om 9.00 uur zowel gestart worden in Leidschendam, bij het stadskantoor en in Voorburg achter het oude politiebureau. Zo’n 380 leerlingen uit groep 7 van de PANTA RHEI scholen uit Leidschendam, Voorburg en Stompwijk nemen deel aan het examen.

Info:
Datum: 8 mei 2012.
Start 9.00 uur.
Locatie Leidschendam: Stadskantoor.
Locatie Voorburg: Lusthofstraat, achter oude politiebureau.
Deelnemende scholen: Pius X, Margriet, Essesteijn, Prof Casimir, Lusthof, Springplank, Wegwijzer, Maerten van der Velde, Maria Bernadette, Parachute, St. Maartens, Tandem.
Tijdsduur: 9.00 -12.00 uur.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant