Het festival  zorgt altijd voor veel sfeer. (foto PR)
Het festival zorgt altijd voor veel sfeer. (foto PR)

Huygens Muziekfestival komt er weer aan

Actueel 71 keer gelezen

Regio - Op 19 mei in Voorburg en 26 mei in Leidschendam vindt voor de zesde keer het Huygens Muziekfestival plaats. Het thema: "Kunst is een feest - voor ogen en oren", is in een groot aantal (gedeeltelijk gratis) activiteiten binnen- en buiten mee te beleven.

Op www.huygensmuziekfestival.nl is alle informatie over het programma en de medewerkenden te vinden en kan de pdf van het programma én een kleurplaat voor kinderen worden gedownload.

Programma Voorburg
Professionele hoogtepunten op 19 maart zijn De Hippe Kunstmarkt in het historische centrum van Voorburg en op het tuinplein voor het Huygensmuseum Hofwijck, een jazzconcert van het Yuri Honing (op 16 mei de kersverse VPRO/Boy Edgar prijswinnaar) Acoustic Quartet
en het optreden van het Matangi Kwartet samen met de gelauwerde
Antilliaans-Ned. mezzo-sopraan Tania Kross en gitarist Jonas Skielboe in een programma met hartverwarmende Spaanse klassieke muziek.

Daarnaast zijn er op die dag het grootst aantal kinderen en jongeren van alle festivaljaren (zo’n 160 amateur-musici en -dansertjes) te zien en beluisteren, inclusief een strijkorkest en koperkwintet uit de Tsjechische zusterstad van Voorburg, Hranice. Alle optredens vinden plaatsen op locaties in en bij de Herenstraat.

Programma Leidschendam
Op 26 mei staat Theater Camuz geheel in het teken van het HMF met drie concerten: een Kinderconcert waar o.a. de Carnaval der Dieren van Saint-Saëns wordt uitgevoerd gekoppeld aan de uitslag van de HMF Schrijfwedstrijd voor lagere scholen (thema: dieren), een optreden van de Bigband Straightlife van Muziekvereniging St.Caecila en een concert van het beroemde pianoduo Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar met o.a. muziek van Satie bij de stomme film Entre’act uit 1924 en de ‘volwassen’ versie van Saint-Saëns’ Carnaval der Dieren, kunstzinnig en live geïllustreerd door tekenaar Gerard de Bruyne.

Info
Via de webwinkel kunnen kaarten worden besteld en plaatsen gereserveerd. Het programmaboekje is verkrijgbaar bij de bibliotheken in Leidschendam-Voorburg; in de Herenstraat Voorburg bij Galerie ArtiBrak, Kunstuitleen en Kinderboekwinkel In de Wolken; bij Theater Camuz in Leidschendam en bij het Festivalbureau.

Voor info bel 070-386.0812 / 0624-781.221 of mail info@huygensmuziekfestival.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant