'Mooiste plekje van Leidschendam'

Actueel 70 keer gelezen

Leidschendam - Het sluisgebied gaat zijn toekomst tegemoet. Met een nieuwe openbare inrichting, voorzien van authentieke bestrating, fraaie verlichting, banken met uitzicht op de bedrijvigheid op het water, rustieke bomen en heggetjes. Dinsdag 8 mei 2012 geeft Marcel Houtzager (projectwethouder Leidschendam Centrum) het startsein voor deze herinrichting. Dit meldt de gemeente in een persbricht.

"Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Leidschendam Centrum. De Vliet, de terrassen aan de sluis, het sluiswachtershuisje, de oude gevels, de Peperbus. Het sluisgebied wordt niet voor niets het  mooiste stukje Leidschendam genoemd", aldus een woordvoerder.

"Het gebied is van groot belang , – niet alleen voor Leidschendammers, maar ook voor bezoekers en  recreanten uit de regio. Tussen mei 2012 en april 2013 wordt de  openbare inrichting ervan groots aangepakt. In de nieuwe inrichting  worden obstakels, zoals verkeersborden en vuilcontainers, zoveel  mogelijk vermeden. En de auto is hier straks slechts te gast. Met deze investering versterkt de gemeente Leidschendam-Voorburg haar  positie als aantrekkelijke groene woonstad".

Historische waarde

De woordvoerder: "In het nieuwe stedenbouwkundig ontwerp staat de historische waarde  van het sluisgebied centraal. De eeuwenoude gebouwen blijven behouden en komen zelfs nog beter tot hun recht. Bijvoorbeeld het  rijksmonument Sluisplein 1, de voormalige stadsherberg. Deze is  fraai gerenoveerd met een bijdrage vanuit het project Leidschendam Centrum.  In het bestaande, historische centrum van Leidschendam komen nieuwe woningen, winkels, cafés en restaurants".

"Dit alles in de stijl van een Oudhollands waterstadje. Historisch waardevolle panden worden opgeknapt, er komt een ondergrondse parkeergarage en de openbare ruimte wordt sfeervol ingericht. De Vliet, met zijn sluis en passantenhaven, vormt het hart van Leidschendam als het gaat om recreatie".

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant