Hans Vermeulen komt even terug naar Nederland. (foto Govert de Roos)
Hans Vermeulen komt even terug naar Nederland. (foto Govert de Roos)

Jubileumconcert Hans Vermeulen

Actueel 43 keer gelezen

Voorburg - Een halve eeuw geleden begon de Voorburger Hans Vermeulen met de inmiddels legendarische band Sandy Coast en scoorde in korte tijd een paar grote hits waaronder ‘True love that’s a wonder’.

In de jaren 70 toen de Sandy Coast stopte ging Hans door met een nieuwe band: the Rainbow Train en naast zijn werk als muzikant kreeg hij grote bekendheid door zijn bezigheden als producent voor bijvoorbeeld Margriet Eshuijs en Anita Meijer.

De goede jaren met de Sandy Coast deden de bandleden besluiten een comeback te maken in de 80-ger jaren en dit wederom weer niet zonder succes: ‘The eyes of Jenny’ scoorde in die tijd voor de 2e maal hoog op de hitlijsten.

In deze zelfde periode wist Hans ook nog enkele talenten te ontdekken zoals Hans de Booij en Ruth Jacoth.

Al jaren woont Hans nu in Thailand, waar hij steeds weer nageniet van zijn Gouden Harp en Edison die hij voor zijn werk ontving en hij is Nederland ook zeker niet vergeten. Een enkele keer komt hij weer even terug en hij kan het dan niet laten om muzikant te zijn.

Inmiddels zit hij zelfs 50 jaar in het vak en deze bijzondere mijlpaal is een fantastische reden voor Hans om zijn begeleidingsband ‘de Rest’ bijeen te verzamelen voor een kleine concerttoer door Nederland. Slechts een paar keer treedt Hans op in de maand mei en een van zijn favoriete plekken is de Prinsenstad. Dit vooral ook omdat deze gemeente de thuishaven is van Delfts meest bekende muzikant Polle Eduard. Als Hans optreedt in Nederland dan is dat bijna altijd met Polle en de rest van ‘de Rest’.

En ook Delftse Polle blijkt 50 jaar in het vak te zitten. Dubbele reden dus voor een zeer feestelijk concert waarbij de 2 gouden muzikanten heel veel bekend repertoire de revue zullen laten passeren.

Beau Wassenbergh op drums, Len Bouman op basgitaar en André Sommer op pedal steelgitaar maken de Rest super compleet.

Het concert in Delft vindt plaats in De Tobbe aan de Buitenwatersloot 17 in Delft op zaterdag 26 mei. De aanvang is 21 uur, de zaal is al eerder open. De voorverkoop van toegangskaarten start zaterdag 5 mei bij de Tobbe en bij Velvet Music aan de Voldersgracht 3 in Delft. Kaarten kosten 12,50 en indien niet uitverkocht op de avond van het optreden aan de deur 15 Euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant