VEO te sterk voor Korbatjo

Actueel 82 keer gelezen

Voorburg - In tegenstelling tot de verloren uitwedstrijd in Oud-Beijerland, had VEO deze zaterdag relatief weinig moeite met het tegen degradatie vechtende Korbatjo en wonnen de Voorburgers met 18-12.

Zoals gebruikelijk startte VEO in een hoog tempo en met veel dynamiek. Dat leverde in de eerste helft wel een overwicht op, maar door te veel persoonlijke fouten en omdat ook de afronding nog wel eens ontbrak kon VEO niet echt afstand nemen. Tot 3-3 kon Korbatjo helemaal bij blijven, maar met 5-3 werd wel het eerste gaatje geslagen. Dat gaatje werd tot aan de rust niet veel groter blijkens de ruststand van 9-6.

Na de pauze gaf de thuisclub meteen vol gas. Eigenlijk op dezelfde wijze als in de eerste helft, maar met het verschil dat de kansen nu wel werden afgemaakt. VEO liep meteen uit naar 12-6 en dat was al genoeg om de beslissing te forceren. Waarmee over de rest van de wedstrijd niet heel veel meer te vertellen valt dan dat het beeld niet veranderde. Al bleef, net als in de eerste helft, het maken van doelpunten lastig. Vooral het eerste aanvalsvak had veel kansen nodig om te scoren te komen. De eindstand kwam bij 18-12, wat dus precies een verdubbeling van de ruststand was.

Zoals meestal kwamen de VEO-goals weer uit veel verschillende handen. Judith Vellekoop, Michiel Kimmel, Sander Jongenburger en Jesper Verschoor deelden de topscorerstitel met elk drie goals. Sanne Cramer en Jolien Glasbergen scoorden er twee en de overigen kwamen van Jeanne Jongenburger, Robin van den Bosch en invalster Michelle Jongeburger.

Op Bevrijdingsdag is VEO vrij, maar de week daarop wacht de uitwedstrijd bij Maassluis.