ADO speelde zwak bij VVV. (Foto: Philip Bras, Haaglanden Voetbal)
ADO speelde zwak bij VVV. (Foto: Philip Bras, Haaglanden Voetbal)

ADO Den Haag snakt naar einde van seizoen

Actueel 77 keer gelezen

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in Venlo tegen 'concurrent' VVV niet kunnen imponeren. De Haagse ploeg kreeg wel kansen op een gelijkspel, maar moest toch met lege handen van het veld, terwijl een punt genoeg was geweest om definitief veilig te zijn.

ADO Den Haag gaat woensdag op bezoek bij PSV, terwijl VVV Venlo de uitbeurt wacht bij Ajax. Bij ADO Den Haag was Chris Kum niet beschikbaar, maar kon Kenneth Romeruo de plaats in het centrum innemen, in plaats van Chiro N'Toko. Mike van Duinen mocht in de basis beginnen en verdreef daarmee Ebi Smolarek naar de bank.

VVV Venlo kreeg al direct een goede kans, want na twee minuten op de klok moest doelman Gino Coutinho een kopbal van Barry Maguire uit de hoek halen. Het bleek uitstel van executie, want drie munten later jon de Venlose aanhang wel juichen. Christian Supusepa liet zich aftroeven, Linssen bereikte met een steekbal Danny Holla, Ahmed Ammi gleed weg en doelman Coutinho kon in eerste aanleg nog redding brengen, maar in de rebound tikte Maguire de bal in het lege Haagse doel: 1-0.

ADO Den Haag kon er in het eerste kwartier niet veel tegenover stellen. Kenneth Omeruo liep tegen een gele kaart aan (blok op Linssen), die later in het duel nog consequenties zou hebben.

Na bijna twintig minuten spelen een mogelijkheid voor de bezoekers. Lex Immers zette Jens Toornstra aan het werk, zijn voorzet kwam net niet bij Mike van Duinen, zodat Yoshida er nog een hoekschop van kon maken.

Pal daarop kwam ADO Den Haag uit het niets op gelijke hoogte. Een hoekschop van Tjaronn Chery kwam bij de meegekomen Omeruo, die de via de grond en de bovenkant van de lat raak kopte: 1-1. de vreugde in het Haagse kamp was echter van korte duur, want nog geen drie minuten later verlengde diezelfde Omeruo de bal uit een vrije trap van Danny Holla tot achter zijn doelman Coutinho: 2-1.

De thuisploeg kreeg voor de pauze nog een mogelijkheid de score op te voeren. De sterk spelende Holla (ook ADO Den Haag zou in hem geïnteresseerd zijn) bereikte Uchebo, die te zelfzuchtig was en voor eigen eer ging in plaats van af te leggen op Linssen. Beide teams konden derhalve met die 2-1 stand richting kleedkamer.

Na de doelwisseling was de eerste mogelijkheid voor ADO Den Haag, maar Jens Toornstra kopte, op aangeven van Lex Immers, de bal over het Limburgse doel van Gentenaar. Drie minuten later weer een uitstekende kans voor de ploeg van trainer Maurice Steijn. Jens Toornstra stak de bal door de Venlose defensie op de inlopende Mike van Duinen. Hij leek om doelman Gentenaar heen te gaan, maar de sluitpost redde alsnog fraai.

Trainer Steijn haalde na dik een kwartier de tegenvallen Vicento naar de kant en posteerde Stanley Elbers op rechts. Een minuut later was het duel bijna beslist, maar Uchebo, die een dot van een kans kreeg op aangeven van Linssen, hield ADO Den Haag in de race door de bal maar half te raken.

Op het moment dat de tweede helft net halverwege was, moesten de Hagenaars met tien man verder. Kenneth Omeruo kreeg na een overtreding op de helft van VVV op Meeuwis van arbiter Van Hulten zijn tweede gele kaart voorgehouden en kon gaan douchen. Opvallend was dat VVV angstiger ging spelen, terwijl ADO Den Haag moed leek te puntten uit de ondertalsituatie.

Lex Immers probeerde het van dichtbij, maar tot tweemaal toe werd zijn inzet geblokt. Ook de voor Van Duinen ingevallen Ali Boussaboun zag een inzet via een Limburgse been naast vliegen. Vlak daarna deed Boussaboun alles goed op een voorzet van Toornstra, maar zijn schot werd met de voet knap gekeerd door doelman Gentenaar.

Maurice Steijn nam in de slotfase alle risico's. Gábor Hórvath ging naar de kant en Ebi Smolarek kwam in het veld. VVV kreeg daardoor wel ruimte in aanvallend opzicht. Maar Coutinho was in goede vorm en keerde van kort bij een schot van Uchebo. ADO Den Haag kreeg nog een vrije trap op een “prettige” plaats maar Toornstra schoot de bal via de muur naast. Uit die hoekschop kopte Lex Immers nog over. In de slotminuten zagen Immers en Boussaboun wegens protesteren nog geel. Voor Immers betekende het woensdag in Eindhoven op de tribune toekijken bij PSV.

VVV-Venlo - ADO Den Haag 2-1 (2-1)

5e minuut 1-0 Maguire
20e minuut 1-1 Omeruo
23e minuut 2-1 Omeruo (eigen doel)

scheidsrechter: Jack van Hulten

toeschouwers: 7500

gele kaarten:
VVV Venlo: Leiwakabessy
ADO Den Haag: Omeruo, Immers en Boussaboun (ADO Den Haag)

rode kaart:
ADO Den Haag: Omeruo (2e maal geel)

Opstelling

VVV-Venlo:
Dennis Gentenaar; Michael Timisela, Maya Yoshida, Alexander Emenike, Jeffrey Leiwakabessy; Marcel Meeuwis, Danny Holla, Barry Maguire (40. Quin Kruysen); Brian Linssen (78. Robert Cullen), Michael Uchebo, Yanic Wildschut.

ADO Den Haag:
Gino Coutinho; Ahmed Ammi, Kenneth Omeruo, Gabor Horvath (87. Ebi Smolarek), Christian Supusepa; Lex Immers, Kevin Visser, Jens Toornstra; Tjaronn Chery, Mike van Duinen (76. Ali Boussaboun), Charlton Vicento (62. Stanley Elbers).

Bron: Haaglandenvoetbal.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant