De trotse winnaar. (foto PR)
De trotse winnaar. (foto PR)

Roan beste voorlezer van Zuid-Holland

Actueel 67 keer gelezen

Voorburg - Feest op basisschool Essesteijn, want Roan Pronk heeft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen

"Als de Bibliotheek aan de Vliet zijn wij erg trots dat de beste voorlezer van Zuid-Holland uit Voorburg komt, want provinciaal voorleeskampioen word je niet zomaar. Hiervoor heeft Roan het moeten opnemen tegen maar liefst 393 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart- en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale", aldus een woordvoerder in een persbericht. "Roan las met zichtbaar veel plezier voor uit het boek Eiland in de wind van Lieneke Dijkzeul. Door het goede gebruik van zijn stem wist hij de spanning op te bouwen en raakte het publiek in de ban van zijn verhaal".

Op woensdag 23 mei vertrekt de hele klas van Roan met een bus naar Utrecht om hem daar aan te moedigen tijdens de landelijke finale. Ook de Bibliotheek aan de Vliet gaat mee voor support. We wensen Roan heel veel succes en hopen natuurlijk dat hij de Voorleeskampioen van Nederland wordt.

De provinciale finale werd georganiseerd door de provinciale bibliotheekorganisatie ProBiblio. In heel Nederland hebben 3.073 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant