De deelnemers aan de jeugdraad. (foto PR)
De deelnemers aan de jeugdraad. (foto PR)

Leidschenveen heeft een jeugdraad

Actueel 48 keer gelezen

Den Haag - Jeugdraad van Leidschenveen is een organisatie die kinderen laat meedenken over de wijk. Doordat de kinderen op verschillende basisscholen zitten, komen ze met andere kinderen in contact. Maar ze mochten niet zomaar meedoen met de jeugdraad, ze moesten eerst een motivatie schrijven waarom zij mee wilden doen

.De kinderen zijn begonnen met een echte verkiezing om zo een voorzitter, notulist en een woordvoerder te kiezen. Zij gaan er voor zorgen dat de vergadering goed verloopt en dat ze aan de rest van de wijk laten zien wat ze precies doen. Want dat ze zich willen laten zien dat is wel duidelijk!

Als eerste op het programma staat een ontmoeting met de groen- en speelbeheerder van het stadsdeelkantoor. Ze gaan hem het hemd van het lijf vragen over speeltoestellen in de wijk. De kinderen hebben ook al gezegd dat ze zich hard willen maken voor een veilige wijk. Dus schrik niet als er opeens een groep kinderen de wijk in trekken om een echte wijkschouw te gaan houden.

De Jeugdraad is gestart door Elise Loers van VOOR Welzijn en Lodi van Brussel van Stichting Boog. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Elise via Elise.loers@voorwelzijn.nl of 06 8168 8755.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant