De aanvaller van Quick wordt door SEV opgejaagd. (foto website SEV)

SEV uitgeschakeld in HV-cup

Actueel 127 keer gelezen

Leidschendam - De top van de 1e klasse tegen de top van de 3e klasse, vooral voor de Leidschendammers een goede kans eens de neus buiten de derde klasse te steken en te kijken waar de ploeg voetballend staat. Trainer Dobbe keek en zag dat het goed was! Natuurlijk over de gehele negentig minuten genomen was de overwinning van de haantjes terecht. En zeker, Quick was over het algemeen wel de wat bovenliggende partij, maar toch…..

De eerste tien minuten keek SEV, op het grote kunstgrasveld van de gastheren, de kat uit de boom. Quick mocht de bal rond de middenlijn rondspelen maar SEV hield de tegenstander weg van de eigen zestienmeter Verder dan een poging van afstand en een gevaarlijke aanval over rechts kwam de thuisploeg niet. In beide gevallen was het doelman Bom die adequaat optrad, blij dat hij na zijn snipperdag afgelopen zaterdag weer wat te doen kreeg.

Na een minuut of vijftien was het hiervoor genoemde beestje uit de boom en nam SEV meer initiatief. Tim Orta stuurt op rechts Kjell van Wissen weg en uit de daarop volgende aanval moet de Quick verdediging aan de noodrem trekken. De vrije trap levert een goede kans op voor Mike Bruce die de bal net niet onder controle krijgt. Kort daarna een identiek situatie. Ditmaal is het Paul Jansen die doorbreekt en wederom is de noodrem aan Quick zijde het laatste hulpmiddel. De uitstekend leidende scheidsrechter Karremans legde de bal op een kansrijke plek op twintig meter van het Haagse doel. Nu staan achter dit doel in verband met de nieuwbouw van het clubhuis van Quick hoge puincontainers, ideale ballenvangers zo bleek. Kort voor rust is het wederom SEV dat gevaarlijk aanvalt, Van Wissen breekt over rechts door en de goed voor zijn verdediger komende Jan Henk Willemse komt net een schoenmaatje tekort. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt SEV weer een prima mogelijkheid, na een combinatie over rechts wordt de bal terug gelegd op de goed meegekomen centrale verdediger Van Dijk die voor de tweede maal het spel verplaatst naar de ballenbak. Na de openingsfase had de SEV achterhoede de wedstrijd onder controle en werd de haantjes geen mogelijkheid meer geboden.

In de tweede helft ging SEV goed van start. Na 5 minuten een goede aanval door het centrum en Stefan Duppen zet Jan Henk Willemse vrij voor de Haagse doelman die ten koste van een hoekschop deze kans om zeep helpt. Uit de hoekschop kopt Rik Orta net naast. Op het moment dat op de tribune wordt gemompeld dat SEV wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen, komt Quick soepel combinerend over de rechterkant door en op 1-0. SEV herpakt zich en zoekt weer de aanval waarbij in de 65e minuut Ronnie Lans over links doorkomt en Willemse bereikt, wiens poging eindigt op de lat. Inmiddels is SEV achterin één op één gaan spelen waardoor de tegenstoten van Quick niet ongevaarlijk zijn.

De goed spelende achterhoede geeft niet veel weg en ook doelman Bom staat attent te keepen. SEV dringt aan en krijgt ook de mogelijkheden om langszij te komen. Door de druk naar voren ontstaat achterin meer ruimte en daar maakt Quick in de slotfase goed gebruik van. Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld.

(Bron: website SEV)