Wilhelmus bederft kampioensfeest RKDEO

Actueel 88 keer gelezen

Voorburg - Tweedeklasser Wilhelmus won zondag de uitwedstrijd bij koploper RKDEO. In Nootdorp werd het 1-3 door doelpunten van Kevin Langeveld, Achmet Akbulut en Justin de Jong.

Trainer Harold Tjaden, volgend seizoen trainer van RKDEO, zag een energieke eerste helft. "Het spel golfde op en neer, maar beide doelmannen hoefden nauwelijks in actie te komen." Na rust veranderde het spelbeeld. Tjaden: "We zakten in en lieten de vleugelbacks van RKDEO het spel opbouwen om vervolgens in de omschakeling toe te slaan. Dat lukte!" Wilhelmus scoorde twee keer, maar kreeg het nog lastig toen RKDEO de marge weer verkleinde. "Ze kregen er weer geloof in en wilden de inzet van vele vrijwilligers, die bloemen en een platte kar hadden klaar staan om er een groots kampioensfeest van te maken, niet teniet doen. Dat hele feest ging niet door."

Dat had Wilhelmus vooral aan keeper Dennis Hendriks (ex-RKDEO) te danken. "Tjaden: "Met een aantal fantastische reflexen hield hij zijn doel verder schoon en bij een paar scrimmages hadden we geluk. Het was uiteindelijk wel een verdiende overwinning voor ons. Het Wilhelmus van Tjaden voerde daarmee de druk op RKDEO nog maar eens flink op. "Winnen van de koploper is de laatste invloed die we in de competitie hebben. Vanaf nu zijn we afhankelijk van de resultaten van RKDEO."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant