Keerpunt bij MCH Antoniushove

Actueel 69 keer gelezen

Leidschendam - Vanaf maandag 23 april 2012 rijdt HTM ook op tramlijn 2 met moderne RandstadRailvoertuigen. Naast RandstadRail 3 en 4 wordt tram 2 de derde RandstadRaillijn van HTM.

Reizigers op tramlijn 2 kunnen voortaan gemakkelijk gelijkvloers in- en uitstappen via 10 brede deuren (5 per zijkant). Het RandstadRailvoertuig biedt bovendien meer zit- en staanplaatsen. Ook reizigers die gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of rollator, kunnen voortaan gemakkelijk lijn 2 in of uit.

Er staat nog een aantal werkzaamheden gepland voor lijn 2, zoals het verbeteren van de halte Loosduinse Hoofdstraat en de halte Stuyvesantstraat in Den Haag. Verder wordt in Leidschendam nog een keerpunt aangelegd bij het MCH Antoniushove.

Het Stadsgewest Haaglanden en HTM werken de komende jaren aan het verder verbeteren van de kwaliteit van het openbaar vervoer. Het tramnetwerk wordt stap voor stap aangepast zodat er moderne, comfortabele en grotere trams kunnen rijden waardoor er meer passagiers mee kunnen reizen. Een gelijkvloerse instap, brede deuren en ruime perrons zorgen ervoor dat iedereen gemakkelijk kan instappen.

De verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer, waaronder tramlijn 2, wordt gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu (ongeveer 100 miljoen euro uit het Actieplan Regionaal OV), het Stadsgewest en de Haaglanden-gemeenten (100 miljoen euro).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant