De filedruk is volgens minister Melanie Schultz afgenomen.
De filedruk is volgens minister Melanie Schultz afgenomen.

Verbreding A12 eerder klaar dan gepland

Actueel 61 keer gelezen

Regio - De verbreding van de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal zal een half jaar eerder dan gepland, na de zomer, klaar zijn. Dit maakte minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gisteren bekend tijdens de viering van het 75-jarige bestaan van de oudste snelweg van Nederland, de A12. Dit meldde BNR Nieuwsradio vandaag.

De werkzaamheden verlopen sneller dan verwacht door onder meer meevallende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen werkzaamheden die oorspronkelijk later stonden gepland, eerder worden uitgevoerd.

Automoblisten moeten de komende maanden vooral in de weekeinden wel rekening houden met verkeershinder, omdat soms maar één rijstrook open zal zijn.

De minister meldde op BNR Nieuwsradio bovendien dat de filedruk op de A12 tussen Arnhem en Den Haag vorig jaar in vergelijking met 2010 in beide richtingen met 15 procent is afgenomen. Op het traject Utrecht - Den Haag was er zelfs 50 procent minder file.

Op parkeerplaats Knorrestein langs de A12 bij Zoetermeer opende de minister maandag een expositie met een aantal grote fotoborden over de geschiedenis van de snelweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant