De initiatiefnemers van STP: Maryse Berkhout, Joy Wikarta en Loïs van Laere. (foto PR)
De initiatiefnemers van STP: Maryse Berkhout, Joy Wikarta en Loïs van Laere. (foto PR)

SamenLoop voor Hoop heeft hulp nodig!

Actueel 51 keer gelezen

Leidschendam - Restaurant Flow- Enzo aan de Veursestraatweg heeft hun Koepel-zaal beschikbaar gesteld voor de organisatie van de SamenLoop voor Hoop. "We zijn hier blij mee en hopen dat er nog meer (facilitaire) sponsors zullen volgen. Dit is een landelijk evenement maar nieuw in Leidschendam, vandaar dat wij er van alles aan willen doen om bekendheid te krijgen voor dit mooie, laagdrempelige, maar ook veelomvattende evenement", meldt Cassandra Rienstra namens de organisatie, die nog diverse sponsors en spullen nodig heeft.

Door Bart Bakker

In het weekend van 9 en 10 juni 2012 organiseren vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding voor de eerste maal een SamenLoop voor Hoop in Leidschendam-Voorburg. Teams van familie, buren, vrienden en collega’s wandelen dan 24 uur lang in het Groot Zijdepark bij Leidsenhage, als een symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Leidsenhage

De wandelestafette houdt in dat de teamleden elkaar afwisselen. Een team bestaat uit minimaal 10-20 deelnemers en ieder betaalt 10 euro inschrijfgeld (jeugdleden 5 euro), maar ook individuele inschrijving is mogelijk. De teamleden proberen vooraf door de verkoop van wenszakken geld in te zamelen. Deze wenszakken zullen in de avond met een brandende kaars langs de route in het park worden neergezet.

Op het parkeerterreinbij Leidsenhage zullen artiesten, kramen en allerlei activiteiten voor een gezellige sfeer zorgen. Ieder team kan in dat weekend kosteloos een kraam krijgen waar producten verkocht kunnen worden. De opbrengsten zijn voor wetenschappelijk onderzoek van KWF Kankerbestrijding.

Podium

"In ieder geval zijn wij dringend op zoek naar een houten podium, hoogte is vanaf 20 cm al goed, maar het moet 10x6 m zijn. Het is bedoeld voor de line dance groep die zelfs allerlei mensen wil benaderen van ver buiten de gemeentegrenzen", zegt Cassandra Rienstra namens de organisatie. "Daarnaast zijn wij op zoek naar iemand die het amusement in elkaar kan zetten en ook musici kan benaderen. Wij hebben wel al wat dansgroepen en bands benaderd, maar dit moet ons volgende speerpunt zijn. Kortom, er is nog krap twee maanden te gaan en er moet nog veel gebeuren. Dus meer handjes op de dag zelf en praktische mensen voor de voorbereiding zijn van harte werlkom".

Geinteresseerden kunnen bellen met Cassandra Rienstra via de telefoonnummers 070-327 19 41 en 06-13 52 29 28. Zijn er vragen? Kijk dan op: www.samenloopvoorhoop.nl/haaglanden of mail teamshaaglanden.slvh@ziggo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant