De overval zorgde voor veel onrust in Stompwijk.
De overval zorgde voor veel onrust in Stompwijk.

Overvallers Stompwijk horen hoge straffen eisen

Actueel 50 keer gelezen

Stompwijk - Ondanks dat de twee verdachten met de buit naar buiten liepen ’alsof ze een pak melk hadden gekocht’, heeft de overval op de Stompwijkse supermarkt Coop voor veel onrust gezorgd in het dorp.

Dat zei de officier van justitie vrijdag tijdens de hoorzitting van de twee verdachten, de 31-jarige Arend K. uit Tilburg en de 32-jarige Rus Joeri Z. Het OM eist naar eigen zeggen ’hoge’ gevangenisstraffen: negen en tien jaar. Dat komt volgens haar mede door het ’lange strafblad’ van beide heren.

De twee verdachten liepen, met bivakmutsen op, vlak voor sluitingstijd op vrijdagavond 23 december de Stompwijkse Coop binnen, en eisten van een 16-jarige caissière geld. Een van de klanten werd met een vuurwapen onder schot gehouden. Nadat de caissière een tas met vijfhonderd euro had gevuld, liepen de mannen rustig het pand uit.

Omstanders, waaronder klanten en de eigenaar van de supermarkt, pikten het niet en gingen de mannen achteraan. Bij de vluchtauto, die de nacht ervoor was gestolen in Schiedam, kwam het tot een confrontatie. Mogelijk zijn toen schoten gelost. Getuigenverklaringen verschillen hierover. Toen de verdachten de auto niet aan de praat kregen, zijn ze weggerend. Zij hielden vervolgens een auto aan, en dwongen de bestuurder uit te stappen. Omdat dit niet lukte, zijn ze te voet verder gegaan.

Eén van de verdachten, de 32-jarige Rus, is staande gehouden door een inwoner van Stompwijk, die boven op hem is gaan zitten. De dappere Stompwijker kreeg eerder tijdens de achtervolging een flinke klap op zijn hoofd. Daar heeft hij een litteken aan overgehouden. De andere verdachte, die
via een sloot wegvluchtte, is later door de politie opgepakt. De politie trof bij hem een gaswapen aan. De 32-jarige had een stroomstootwapen bij zich. Na een zoektocht in verschillende sloten vond de politie een vuurwapen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant