Leesgroep in Leidschendam

Actueel 16 keer gelezen

Leidschendam - Stichting Senia verzorgt in samenwerking met WOEJ op donderdag 12 april om 10.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een literaire leesgroep. De informatiebijeenkomst vindt plaats in De Plint in Leidschendam, Prins Frederiklaan 7. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leesgroep. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen groep op te richten. Ook hebben leesgroepen vaak te kampen met gebrek aan kennis en ervaring om de boekbesprekingen goed voor te bereiden.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op en biedt deze leesgroepen handvatten voor een zinvolle en goed lopende boekbespreking.
Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s. Vaak leiden leesgroepen tot het maken van nieuwe kennissen en vrienden en dragen daardoor bij aan het voorkomen van eenzaamheid onder senioren.

Eigentijds literatuur
Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij vijf tot zeven titels kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst, die wordt aangeboden door Stichting Senia. Daarin staat veel eigentijdse literatuur , die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen op eigen kracht, zonder dat er een deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. De kosten voor deelname aan een leesgroep zijn € 28,50 per persoon per jaar.

Informatie
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Stichting Senia e-mail: info@senia.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. , of door te bellen met 0570-562.656. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom!

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant