Het diaconessenhuis is eindelijk weer goed te bereiken.
Het diaconessenhuis is eindelijk weer goed te bereiken.

Werkzaamheden Fonteyenburglaan vrijwel afgerond

Actueel 73 keer gelezen

Voorburg - De nieuw ingerichte Fonteynenburghlaan in Voorburg is sinds december al in gebruik; het werk is op een oor na gevild. Verkeerswethouder Peter van Ostaijen van Leidschendam-Voorburg draait maandagmiddag 2 april de laatste meters rood asfalt op het fietspad. Dit meldt de gemeente in een persbericht.

"Daarmee rondt hij de herinrichting van de Fonteynenburghlaan symbolisch af. De weg vormt een belangrijke verbinding voor het doorgaand verkeer tussen de Westvlietweg en Den Haag (de Binckhorst). De herinrichting is voor 100% gefinancierd door Stadsgewest Haaglanden", aldus een woordvoerder.

"Meer veiligheid De Fonteynenburghlaan is een belangrijke schakel in de fietsroute tussen Den Haag en Zoetermeer en Delft. Het grootste deel van de laan heeft nu vrij liggende fietspaden, het overige deel brede fietsstroken. Zowel de paden als de stroken zijn uitgevoerd in rood asfalt. Bij de Fonteynkerk en de Willemsstraat zijn extra verkeersdrempels gemaakt. De Pius X school ligt nu in een nieuwe 30-km-zone; de verkeersdrempel met zebrapad bij de school is gehandhaafd".

"Er is een apart en ruimer parkeervak aangelegd bij het inzamelpunt voor glas, oud papier en plastic. De uitgevoerde maatregelen dragen bij aan een veilige en aantrekkelijke woonomgeving. Duurzaam en overzichtelijk De parkeercapaciteit is hetzelfde gebleven maar door een betere en meer logische aanleg van de nieuwe parkeervakken is het straatbeeld nu veel overzichtelijker. Het merendeel van de oude bestaande bomen moest worden vervangen. Met de aanplant van veel jonge bomen krijgt de Fonteynenburghlaan een duurzame groenstructuur".

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant