Winnende fotograaf Pieter Lagas en kinderen van Vliet en Burgh. (foto Ot Douwes)
Winnende fotograaf Pieter Lagas en kinderen van Vliet en Burgh. (foto Ot Douwes)

Pieter Lagras wint fotowedstrijd 'Feest op de Molen'

Actueel 126 keer gelezen

Voorburg - Tijdens zijn openingswoord stond molenaar Bram Zonderop stil bij het overlijden van een oud-vrijwilliger op deze openingsdag. Er werd even stilte gehouden. Een bestuurslid van de Vereniging “De Hollandsche Molen”, dhr. Luuk van Term, reikte de prijs uit aan Voorburger Pieter Lagas. Deze prijs was gewonnen in het kader van de fotowedstrijd rond het thema “Feest op de molen”.

 

De winnende foto is een opname van het theatergezelschap “Later Theater” dat vorig seizoen een aantal keren heeft opgetreden bij molen De Vlieger. Na de uitreiking van de prijs heeft Pieter Lagas de cheque namens molen “De Vlieger” overhandigd aan vertegenwoordigers van het Kindertehuis “Vliet en Burgh” in Voorburg.

Het kindertehuis heeft namelijk dringend behoefte aan nieuw buitenspeel­materiaal voor kinderen van 1 tot 13 jaar. Vervolgens ontving wethouder Heleen Mijdam een Engelstalige folder en een lesbrief. Daarna was het woord aan wethouder Peter van Ostaijen. In een grote stoet liep men naar de Rode Laan waar al twee palen klaar stonden. Het bord werd op de palen geplaatst.

Toepasselijk werd het lied “Daar bij die molen gezongen”. Aansluitend volgde nog een optreden van het theatergezelschap bij de molen.Na afloop van de opening van het seizoen werden de molenwieken ontdaan van de vlaggen en in de rouwstand gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant