""Bebouwing toevoegen in een bestaande woonwijk is altijd een lastige opgave", aldus het CDA. (foto Het Krantje).

Goede Herderkerk 'schoenlepelwerk'

Actueel 74 keer gelezen

Voorburg De herontwikkeling Goede Herderkerk is typisch 'schoenlepelwerk', zoals een omwonende zo treffend beschreef. Dit is de visie van het CDA betreffende de affaire rondom de kerk.

"Bebouwing toevoegen in een bestaande woonwijk is altijd een lastige opgave", zegt raadslid Hetty van Enk. "Het CDA heeft van begin af aan er op aangedrongen dat de diverse belangen zorgvuldig afgewogen dienen te worden. Enerzijds het woongenot van de omwonenden en anderzijds het belang van de eigenaar, in dit geval de parochie, die met de opbrengst van de kavel de renovatie van de Martinuskerk wil bekostigen. Een voor Leidschendam-Voorburg beeldbepalende kerk aan het Oosteinde".

"De heer Rozenberg van Gemeentebelangen heeft zelf in de raad van 27 maart j.l. de conclusie getrokken dat zijn opmerkingen als zouden er "al in de vorige raadsperiode afspraken gemaakt zijn waar de gemeenteraad niets van af wist" niet op feiten berusten", aldus Hetty van Enk. "Hij heeft die opmerkingen dan ook ingetrokken. De CDA fractie heeft ingestemd met het ruimtelijk kader. Het daarin toegestane bouwvolume is naar de mening van de fractie evenwichtig ingepast in de omgeving en houdt rekening met de effecten op de bezonning van omliggende woningen"., 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant