Heleen Mijdam ontvangt morgen een lesbrief voor scholen. (foto Het Krantje)
Heleen Mijdam ontvangt morgen een lesbrief voor scholen. (foto Het Krantje)

Nieuwe wegwijzers in gemeente

Actueel 34 keer gelezen

Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg krijgt nieuwe verwijsborden voor het wegverkeer. Deze wegwijzers naar bedrijventerreinen, zorginstellingen, winkelcentra, sportcomplexen, begraafplaatsen, molens en dergelijke vermelden de naam van de objecten met een pictogram. Dit meldt de gemeente in een persbericht.

"Per object komen er enkele verwijsborden. In totaal gaat het om ongeveer honderd wegwijzers voor de hele gemeente", aldus het bericht. "De borden zijn uitgevoerd in de gebruikelijke gemeentelijke kleur blauw. Aanleiding voor de nieuwe wegwijzers is een motie waarmee de gemeenteraad vroeg om een adequate bewegwijzering naar centra en belangrijke voorzieningen in de gemeente. Het huidige verwijssysteem is onvolledig en verdiende verbetering. De nieuwe wegwijzers dragen bij aan de kwaliteit van de woonomgeving en maken de vele voorzieningen voor inwoners en bezoekers nog beter bereikbaar".

Op woensdag  bevestigt wethouder Peter van Ostaijen (beheer openbare ruimte ) de eerste wegwijzer, die verwijst naar Molen de Vlieger, aan een lichtmast in de Rodelaan in Voorburg. Deze officiële handeling maakt deel uit van een bijeenkomst bij molen De Vlieger rond de start van het nieuwe molenseizoen. Wethouder Heleen Mijdam (cultuurhistorie) ontvangt van molenaar Bram Zonderop een lesbrief voor basisscholen en een Engelstalige folder over molens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant