Dijkgraaf geeft Christiaanlezing op Hofwijck

Actueel 94 keer gelezen

Voorburg - Op donderdag 12 april 2012 zal prof. dr. Robbert Dijkgraaf, ter ere van de 383e geboortedag van Christiaan Huygens (1629-1695), de jaarlijkse Christiaanlezing verzorgen. Theoretisch natuurkundige Robbert Dijkgraaf is president van de Nederlandse Akademie van Wetenschappen en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1 juli 2012 is Robbert Dijkgraaf directeur van het prestigieuze Institute for Advanced Study in Princeton.

De wereldberoemde wetenschapper en uitvinder Christiaan Huygens werd in 1629 geboren in Den Haag. Christiaan is vooral bekend geworden door de uitvinding van het slingeruurwerk en door zijn ontdekking van de ring rondom Saturnus. Minder bekend is dat Christiaan de laatste jaren van zijn leven op Hofwijck in Voorburg heeft gewoond. Hier bestudeerde hij de sterren met zijn buisloze kijker en schreef hij zijn boek Cosmotheoros. Christiaan Huygens heeft sinds enkele jaren een eigen venster in de Canon van de Nederlandse Geschiedenis.

Lezing op Hofwijck 
De lezing door prof. dr. Robbert Dijkgraaf wordt gehouden in de Oude Kerk in Voorburg, Herenstraat 77, 2271 CC Voorburg. De lezing begint om 20:00 uur. Voor leden, donateurs en vrijwilligers van de Vereniging Hofwijck is de toegang gratis. Andere bezoekers betalen 7,50 euro entree (inclusief drankje na afloop). Het drankje na afloop wordt geserveerd in Huygensmuseum Hofwijck in Voorburg, Westeinde 2a, 2275 AD Voorburg. Hofwijck is de monumentale buitenplaats van diplomaat, dichter, architectuurkenner en musicus Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon Christiaan. Reserveren is verplicht en kan via info@hofwijck.nl of telefonisch via 070-3872311 (dinsdag tot en met vrijdag tijdens kantooruren).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant