De bewoners wonnen hun strijd van de ondernemer.
De bewoners wonnen hun strijd van de ondernemer.

Geen kinderdagverblijf in Jacques Perkstraat

Actueel 311 keer gelezen

Voorburg - Er komt geen kinderdagverblijf op locatie Jacques Perkstraat. De gemeente zegt vanochtend in een verklaring dat men waarde hecht aan een goede woonomgeving en goede voorzieningen.

"Bij plannen die impact hebben op de woonomgeving en die tegelijkertijd een voorziening bieden, weegt de gemeente meerdere belangen af", aldus het persbericht. "Dit geldt ook voor de locatie Jacques Perkstraat in Voorburg. Voor dit binnenterrein van een woonblok heeft een ondernemer een aanvraag bij de gemeente ingediend. Hij zou hier graag een kinderdagverblijf realiseren. De gemeente stond in eerste instantie positief tegenover dit initiatief".

Een aantal omwonenden was hier niet gelukkig mee. Tijdens de actualisatie van het Bestemmingsplan - waarin deze locatie is opgenomen - zijn meerdere bezwaren ingediend. De gemeente heeft hierop opnieuw naar de meerdere belangen gekeken en de argumenten opnieuw grondig bestudeerd. Het college is vervolgens tot de slotsom gekomen dat vanuit het algemeen belang van een goede ruimtelijke ordening een kinderdagverblijf op deze locatie niet wenselijk is. Met een persoonlijk gesprek zijn de omwonenden en de aanvrager geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant