Op de middelbare scholen is de politie vrijwel dagelijks aanwezig. (foto PR).
Op de middelbare scholen is de politie vrijwel dagelijks aanwezig. (foto PR).

BLOG: Agenten actief op middelbare scholen

Actueel 78 keer gelezen

Ik had vanochtend een onderhoud met Wim Hensen en Alex Jongejan van de politie Leidschendam- Voorburg. Beiden zijn in hun functie als opsporingsambtenaren actief op de middelbare scholen in de gemeente. In de praktijk komt het er op neer dat zij dagelijks een school bezoeken om onder meer met leerkrachten en scholieren te praten en de orde te handhaven.

Door Bart Bakker

Zo spraken we over een meisje dat na een partij comazuipen volledig dronken in de toiletten van een middelbare school uit de gemeente was aangetroffen. Vervolgens hadden we het over loverboys, veiligheid en (heel iets anders) over het imago van de wijkagenten in Leidschendam- Voorburg.

Hensen en Jongejan, die zeer begaan met zijn hun vak, weten overigens precies wat er speelt op de middelbare scholen. Ik kom tot de conclusie dat het prima is dat ze er zijn, want onze kinderen worden op een goede manier zodoende ook door de politie in de gaten gehouden. Daarbij hebben de heren een drukke taak, want het gaat in onze gemeente in totaal om zomaar zesduizend middelbare scholieren.

Aangezien we ‘Amerikaanse toestanden’ op onze scholen moeten voorkomen, is het strategisch een uitstekende zet dat brigadiers hiervoor speciaal worden vrijgemaakt. De eigenaren van de supermarkten en winkels in winkelcentra zullen er ook content mee zijn, want je hoeft tegenwoordig niet blij te zijjn als een groepje scholieren tegelijkertijd je winkel in stapt.

Het fenomeen Loverboys vindt overigens ook nog steeds in Leidschendam- Voorburg plaats. Meiden worden ook bij scholen geronseld om verliefd te worden op zo’n mooie jongen, die hen vervolgens naar een appartement in bijvoorbeeld Mariahoeve lokt om daar met volwassenen betaalde liefde te bedrijven.

Hopelijk kunnen Hensen en Jongejan er hun steentje aan bijdragen om die ‘gasten’ de gemeente uit te jagen. Heren succes met uw missie!

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant