Politieberichten

Actueel 244 keer gelezen

Getuigen doorrijding gezocht

Op vrijdag 8 april om 08.40 uur vond op het kruispunt Koningin Julianalaan/Mgr. Van Steelaan een aanrijding plaats tussen een automobilist en een 6-jarige fietsster. Het Voorburgse meisje fietste op het kruispunt en kreeg geen voorrang van de bestuurder van een donkerkleurige personenauto.

Hoewel het 6-jarige meisje ten gevolge van de aanrijding ten val kwam, waarbij zij licht gewond en haar fiets(mand) beschadigd raakte, keek de automobilist niet naar haar om en vervolgde zijn weg over de Mgr. Van Steelaan in de richting van Leidschendam.

De politie stelt een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding in en is op zoek naar de bestuurder van de donkerkleurige personenauto. Getuigen, die informatie over de bestuurder en de bij de aanrijding betrokken auto kunnen verschaffen worden verzocht zich telefonisch te melden middels het algemene politienummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Auto's gestolen

Autodieven hebben op dinsdag 12 april in Leidschendam toegeslagen. Een 46-jarige Leidschendammer deed die dag aangifte dat zijn Volkwagen Touran tijdens de nachtelijke uren vanaf een parkeerterrein op de Veursestraatweg was ontvreemd. De auto stond afgesloten en de startonderbreking was ingeschakeld.

Ook op de Prins Johan Willem Frisolaan werd een auto ontvreemd. De Suzuki Alto van een 59-jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel werd voor de tweede maal in een maand tijd ontvreemd. De auto werd al een keer door de politie teruggevonden. Het voertuig bleek tijdens de diefstal beschadigd te zijn geraakt. Nadat de vrouw de schade had laten repareren werd het voertuig tussen 18.00 en 21.45 uur opnieuw weggenomen. De auto werd een dag later tegen een boom op de Prinses Annalaan teruggevonden. Een getuige had twee personen de auto zien verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

Een 56-jarige Leidschendammer deed op donderdag 14 april zelfs aangifte van diefstal van zijn vrachtauto. De vrachtauto, merk Nissan, werd in de nachtelijke uren van woensdag 13 op donderdag 14 april vanaf de Rijnlandstraat weggenomen en is goed herkenbaar door de verschillende grootte van de laaddeuren en het opschrift 'Schuijt' rondom de laadbak. De vrachtauto werd later in de week teruggevonden in de gemeente Delft.

Aanhouding na ruzie in het verkeer

Een 37-jarige Haagse automobilist ergerde zich op dinsdag 12 april op de Oude Trambaan aan het rijgedrag van een 24-jarige Voorburgse automobilist. Toen hij dit met wilde armgebaren kenbaar maakte kreeg hij, volgens zijn verklaring, diverse scheldwoorden en verwensingen terug. Dit pikte hij niet.

Hij verliet zijn auto en greep de Voorburger door het openstaande portierraam bij de keel en gaf hem een paar klappen. Diverse personen waren getuigen van de mishandeling. De Hagenaar werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Hij bekende de mishandeling gepleegd te hebben. De Hagenaar kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Brom/snorfietscontroles

Agenten hebben op woensdag 13 april een controle uitgevoerd in de Herenstraat. Het is niet toegestaan om met een snor- of bromfiets door die straat te rijden. Tussen vermelde tijdstippen werd 9 snor/bromfietsers bekeurd. 's Middags werd de controle nog eens herhaald Tussen 16.00 en 17.30 uur reden ditmaal 4 brom/snorfietsers door de straat. De politie zal de komende tijd meer controles in die straat uitvoeren.

Een dag eerder werd tussen 14.30 en 15.45 uur een controle uitgevoerd op de Veurselaan, nabij een kinderdagverblijf. Brom- en snorfietsers zouden met hoge snelheid over het fietspad rijden, terwijl zij gebruik moeten maken van de rijbaan. Dit rijgedrag levert gevaarlijke situaties op voor jeugdige fietsers en voetgangers. In totaal werden 7 brom- en snorfietsers bekeurd, omdat zij met ingeschakelde motor van het fietspad gebruik maakten.

Gebroken been bij aanrijding

Een 20-jarige Haagse bromfietser heeft op woensdag 13 april bij een aanrijding een gebroken been opgelopen. De Hagenaar reed over de Rodelaan en kreeg geen voorrang van een 63-jarige Voorburgse automobiliste, die vanaf een uitrit van de Okerhof de weg op wilde rijden.

Het zicht werd haar daarbij zodanig belemmerd door geparkeerde auto's, dat zij de bromfietser niet zag naderen. Zij schampte met de voorzijde van haar auto de bromfiets, waardoor hij uit balans raakte. Het Haagse slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Rijbewijs kwijt na gevaarlijk rijgedrag

Een 16-jarige Voorburgse bromfietser stelde op woensdag 13 april alles in het werk om uit handen van de politie te blijven en te voorkomen dat de agenten zijn identiteit zouden achterhalen. De jongen reed met hoge snelheid over de Rembrandtlaan. Toen de agenten hem wilden laten stoppen ging hij er vandoor.

Agenten troffen de jongen korte tijd later op de Parkweg weer aan. Hij wist weer te ontkomen en reed tussen enkele afzettingspaaltjes door een park in. Tijdens het rijden trachtte de jongen met zijn voet de kentekenplaat van zijn bromfiets met zijn voet af te schermen. Hij zat daardoor zo raar op zijn voertuig, dat hij in combinatie met zijn hoge snelheid een gevaar op de weg was.

Agenten zagen de jongen voor de derde keer rijden, waarbij de kentekenplaat kon worden opgenomen. Dit bracht hen bij de ouderlijke woning van de 16-jarige Voorburger. Zijn moeder liet haar gezag gelden, waarna de 16-jarige zich melden. De politie heeft in verband met het gevaarlijke rijgedrag van de Voorburger zijn rijbewijs ingenomen en hem diverse bekeuringen aangezegd.

Geen zonnebril meer nodig

Een 41-jarige Delftenaar werd op woensdag 13 april betrapt op winkeldiefstal. De man nam met een onbekend gebleven persoon meerdere zonnebrillen weg uit een winkel in het winkelcentrum Leidsenhage. De Delftenaar bleek bij de politie Haaglanden geregistreerd te staan als veelpleger.

Hij werd aangehouden door de bedrijfsbeveiliging en overgedragen aan de politie. Hoewel de winkeldief tijdens zijn verhoor ontkende zich aan diefstal te hebben schuldig gemaakt besliste de officier van justitie, dat hij op vrijdag 15 april diende te worden geleid voor de rechter commissaris. De zonnebrillen zijn in de winkel achtergebleven. De Delftenaar zal ze de komende tijd (in de politiecel) niet nodig hebben.

Leidschendamse niet welkom

Een 54-jarige Leidschendamse werd op woensdag 13 april aangehouden in het winkelcentrum Leidsenhage. De vrouw had na een eerder gepleegde winkeldiefstal een collectief winkelverbod voor het winkelcentrum gekregen.

Dit weerhield haar er niet van om toch een winkel in Leidsenhage te bezoeken. De vrouw werd aangehouden door de bedrijfsbeveiliging. Zij kreeg in het politiebureau een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk. De Leidschendamse werd later die avond weer in vrijheid gesteld.

Onder invloed van alcohol

Een 45-jarige Voorburgse automobilist is op donderdag 14 april zijn rijbewijs kwijt geraakt bij een politiecontrole. De man reed over de Bruijnings Ingenhoeslaan en moest een blaastest ondergaan. Omdat bleek dat hij teveel had gedronken werd hij aangehouden voor een nieuwe blaastest op het ademanalyseapparaat in het politiebureau. De uitslag hiervan was 585 ug/l. De Voorburger kreeg een proces-verbaal, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Slecht zicht

Een 77-jarige Voorburgse automobiliste trok op donderdag 14 april de aandacht van politieagenten. De vrouw reed al slingerend over de Prins Bernhardlaan. Op het kruispunt met de Spinozalaan reed zij door rood licht. Toen de agenten de vrouw op haar rijgedrag aanspraken deelde zij mee, dat zij geen verkeerslichten op het kruispunt gezien had.

Zij vertelde haast te hebben omdat zij een bezoek bij de oogarts moest afleggen. De Voorburgse kreeg een bekeuring voor het rijden door rood licht. Haar rijbewijs werd ingenomen. Een onderzoek naar de rijvaardigheid van de vrouw wordt ingesteld.

Delftse winkeldief aangehouden

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op donderdag 14 april een 41-jarige Delftenaar op winkeldiefstal. De man nam vanuit een computerwinkel enkele harde schijven weg en verliet daarmee de winkel zonder die goederen op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. De man werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij bekende de diefstal gepleegd te hebben en kreeg een proces-verbaal. Hij werd later die avond in vrijheid gesteld.

Klant slaat in plaats van te betalen

Een 53-jarige Haagse taxichauffeur reed zaterdag 16 april om 1.30 uur een 24-jarige man van Den Haag naar Leidschendam. Op de Noordsingel begon de klant uit het niets de taxichauffeur te slaan en probeerde zonder te betalen uit te stappen.

Terwijl gealarmeerde agenten met de taxichauffeur spraken om te achterhalen wat er precies gebeurd was, probeerde de 24-jarige man - die erg dronken was - hem nogmaals te slaan. Agenten stonden echter in de weg en hebben de man aangehouden. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling en oplichting voor het bedrag dat de man voor de taxirit had moeten betalen.

Mishandeling in uitgaanscentrum

Een 24-jarige Hagenaar heeft op zaterdag 16 april heel wat klappen en schoppen moeten incasseren. Na een ruzie in een caf?, waarbij al werd geslagen werd hij met zijn zwager en hun vriendinnen door een portier op straat gezet. Daar werden ze echter opgewacht door een groep personen.

Eerst kreeg de zwager van de Hagenaar meerdere klappen. De 24-jarige wist aanvankelijk uit handen van de groep te blijven, maar werd op enig moment ingesloten, waarna ook hij het moest ontgelden. De jongen had letsel over het hele lichaam.

Doordat hij ook in het gezicht geslagen/geschopt was liep hij twee loszittende boventanden, een afgebroken ondertand en een gescheurde lip op. De politie is op zoek naar de daders en roept getuigen van deze openlijke geweldpleging op zich te melden middels het algemene politienummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Vrouw opgelicht door 'vriendelijke hulp'

Een 84-jarige vrouw uit Voorburg is zaterdag 16 april rond slachtoffer geworden van een babbeltruc. De bejaarde vrouw liet vrouwen haar woning aan de Laan van Nieuw Oosteinde binnen, die haar 'hielpen met het dragen van de boodschappen'.

Terwijl ze de bejaarde vrouw 'hielpen', vertelden de vrouwen dat ze kwamen kijken naar de bovenwoning maar dat er niemand thuis was. De bewoonster liet hierop de vrouwen wachten in haar woning. E?n van de vrouwen pakte in de keuken een glaasje water en liet vervolgens ongemerkt nog twee vrouwen de woning binnen. De vrouwen hebben geld en het bankpasje van de bewoonster gestolen.

Zoetermeerder door het lint in politieauto

Een 21-jarige Zoetermeerder gedroeg op zondag 17 april zeer verdacht. De man liep op de Veursestraatweg in tuinen van woningen, hetgeen natuurlijk door bewoners niet op prijs werd gesteld. De man werd door agenten aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau.

Onderweg ging het behoorlijk mis, toen de man de veiligheidsgordel om zijn nek deed en strak aantrok. Een agent trachtte te voorkomen dat de man zich wat zou aandoen en moest dit bekopen met een vuistslag van de Zoetermeerder. Hierop ontstond een worsteling in de politieauto, waarbij de agenten gebruik maakten van pepperspray.

Dit sorteerde geen enkel effect op de 21-jarige. Hij werd uiteindelijk overmeesterd en ingesloten. De politie heeft proces-verbaal tegen de Zoetermeerder opgemaakt.

Voorburger zonder rijbewijs

Agenten troffen op zaterdag 16 april op de Koningin Julianalaan een 19-jarige Voorburger achter het stuur van een auto aan. Omdat het hen bekend was, dat de Voorburger niet over een geldig rijbewijs beschikte, gaven zij de jongen een stopteken. Hij voldeed hier niet aan, sterker nog, hij ging er vandoor en wist enige tijd uit handen van de agenten te blijven.

Op de Hendrik van Boeijenlaan werd de Voorburger uiteindelijk tot stoppen gebracht. Daarmee was het pleit nog niet beslecht. De Voorburger verzette zich tegen zijn aanhouding en ook een 17-jarige vriendin deed nog een duit in het zakje. Zij beledigde een politieagent, waarna zij wegrende.

De Voorburger kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, verzet bij zijn aanhouding, het rijden in een auto waar de APK keuring van was verlopen en het in gevaar brengen van het overige verkeer. Ook tegen zijn vriendin wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorburgse beroofd van mobiele telefoon

een 18-jarige Voorburgse werd op donderdag 14 april rond 22.45 uur beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw liep bellend over de Van Alphenstraat, toen een persoon op haar afstapte, de mobiele telefoon uit haar hand rukte, haar een duw gaf en wegrende in de richting van de Laan van Nieuw Oosteinde. De politie onderzoekt de diefstal/beroving en roept getuigen op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Vrouwen op inbrekerspad

Een oplettende getuige wist te voorkomen, dat twee vrouwen uit Nieuwegein hun slag sloegen in een nieuwbouwcomplex aan de Rozenboomlaan. De getuige maakte met zijn mobiele telefoon enkele foto's van de inbrekers en stelde die foto's later ter beschikking van de politie.

De vrouwen, in de leeftijd van 22 en 35 probeerden met behulp van een 38-jarige plaatsgenoot een portiekdeur open te breken. Zij konden korte tijd later door de politie worden aangehouden. De agenten troffen bij de 22-jarige meerdere inbrekerswerktuigen aan.

Het drietal werd ingesloten in het politiebureau en meerdere keren verhoord. Zij bekenden uiteindelijk getracht te hebben een woninginbraak te plegen. Omdat woninginbraken een hoge prioriteit heeft bij politie en justitie werden de drie verdachten op maandag 18 april geleid voor de rechter commissaris.

Verdachte van straatroof aangehouden

De politie denkt met de aanhouding van drie verdachten een gewelddadige straatroof te hebben opgelost. Op donderdag 17 februari werd een 55-jarige Leidschendamse onder bedreiging met een mes op het Kapelpad beroofd van een tas met inhoud. De dader maakte zich uit de voeten en kon die dag niet worden opgespoord.

Uit een ingesteld onderzoek bleek een mobiele telefoon uit de tas van de vrouw inmiddels in het bezit te zijn van een 17-jarige Hagenaar. De jongen verklaarde de GSM voor een gering bedrag (heling) te hebben gekocht van een 17-jarige Leidschendammer. De Leidschendammer werd op vrijdag 15 april in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij verklaarde dat de beroving was gepleegd door een 17-jarige Katwijker.

De Leidschendammer zou de mobiele telefoon voor hem op school hebben verkocht (medeplichtigheid). Hierop werd de Katwijker aangehouden op verdenking van straatroof. De politie heeft tegen het drietal proces-verbaal opgemaakt ter zake straatroof, medeplichtigheid daaraan en heling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant