Buurtpreventieteams opgericht

Actueel 133 keer gelezen

Leidschendam - De wijken Duivenvoorde en De Prinsenhof in Leidschendam hebben nu ook een buurtpreventieteam. Deze teams zijn woensdagavond 6 april opgericht op initiatief van wijkbewoners. Er waren reeds goed functionerende buurtpreventieteams in het Oranjekwartier in Voorburg en in De Heuvel in Leidschendam. In buurtpreventieprojecten werken gemeente, politie, woningcorporaties en buurtpreventieteams samen.

De betrokken partijen ondertekenden vorige week in wijkcentrum De Poort aan de Kastelenring in Leidschendam een convenant en werkafspraken voor een periode van twee jaar. Loco-burgemeester Gregor Rensen, bureauchef Jan Vlijm van de politie, directeur Marien de Jong van WoonInvest, directeur Bart Tiesinga van Vidomes, Walter Rosbenders van wijkvereniging Duivenvoorde, Fred van Dorp namens het buurtpreventieteam Duivenvoorde en John Sablerolle namens het buurtpreventieteam De Prinsenhof zetten hun handtekening Hierna werden de buurtpreventieteams gepresenteerd.

Taken

Het buurtpreventieteam Duivenvoorde bestaat uit zestien en dat van De Prinsenhof uit acht actieve buurtbewoners die zich vrijwillig inzetten om tot een veiliger buurt te komen. Een buurtpreventieteam loopt gemiddeld eens per week een ronde door de wijk. Het betrekt, informeert, motiveert en mobiliseert buurtbewoners.

Hun taken zijn: betrekken van wijkbewoners bij de buurt om de saamhorigheid te vergroten; informeren over buurtpreventiezaken, buurtveiligheid en ?preventie en wat buurtbewoners zelf kunnen doen om inbraak, diefstal, overlast en vandalisme te voorkomen (geen radio in auto achterlaten, of raam open laten staan); bewoners motiveren om actief mee te kijken naar wat er gebeurt op straat en mobiliseren van bewoners om zaken bij de politie of bij het Meldpunt Openbare Ruimte (MOR) te melden, en bij verdachte zaken de politie te alarmeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant