Aanpassing wegversmalling Rembrandtlaan

Actueel 49 keer gelezen

De VVD-fractie is blij dat de drempel met wegversmalling op de Rembrandtlaan in Voorburg gaat verdwijnen. Er komt een glooiende asfaltdrempel over de gehele breedte van de weg voor in de plaats. Dat blijkt uit een bericht van verkeerswethouder Van Ostaijen aan omwonenden en het Wijkplatform Voorburg Midden en Oud.

Ook onderzoek naar de inrichting van de 30km-zone Rembrandtlaan is afgerond. Het geld voor de aanpassing is gevonden. Hiermee zal de verkeersveiligheid van fietsers ter plaatse worden bevorderd.

Het onderzoek naar de 30km-zone en de snelheidsbeperkende maatregelen op de Rembrandtlaan heeft plaatsgevonden op initiatief van VVD-woordvoerder Vincent Kort. ??Het plan voor een drempel over de gehele breedte van de weg en de versmalling te verwijderen is goed voor de veiligheid van fietsers. Omwonenden meldden al vaker dat de dagelijkse praktijk, waarbij autorijders zich snellen naar de versmalling om daar uit te maken wie er het eerste doorheen mag, een situatie cre?ert waarbij men op het laatste moment uitwijkt naar de aangelegen fietsstrook, waardoor fietsers soms letterlijk ingeklemd tot stilstand komen tussen de uitwijkende en geparkeerde auto's.??

De vervanging van de wegversmalling zal worden meegenomen in de aanbesteding voor asfaltwerkzaamheden, die naar verluidt deze maand zal plaatsvinden. ??De consequentie hiervan is wel dat de werkzaamheden op de Rembrandtlaan niet al dit voorjaar kunnen plaatsvinden. Jammer, maar breder bekeken levert het bundelen van werkzaamheden wel een kostenbesparing op??, aldus Kort. Zodra bekend is wanneer de werkzaamheden zullen beginnen, worden omwonenden en het Wijkplatform daarover ge?nformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant