Wandeling wordt Hollywoodfilm

Actueel 2.290 keer gelezen

Voorburg - Na een bizar avontuur in de VS speelt de familie Meijer uit Voorburg onbedoeld een rol in de film 127 Hours die vanaf vandaag in de bioscoop draait. "Onze vrienden moeten erg lachen om de acteurs die ons moeten voorstellen."

Het is mei 2003. Eric en Monique Meijer genieten samen met hun 11-jarige zoontje Andy van een onbezorgde vakantie in Utah. Als ze op een dag besluiten de Horseshoe Canyon te bezoeken, hebben ze er nog geen flauw benul van dat zij daarmee iemands leven zullen redden. "We maakten een praatje met een ranger daar", herinnert Eric zich. "Die vertelde dat er al dagenlang een auto op het parkeerterrein stond en dat hij bezig was uit te zoeken van wie die was. 'Well, if anyone is there we'll find him for you', grapten we nog. Daarna zijn we via een steile afdaling de canyon ingetrokken." Tot hun stomme verbazing horen ze diep in de canyon echt iemand om hulp roepen: ?Help, I need help!? Een man komt zwenkend op hen aflopen. Zijn rechterkant zit helemaal onder het bloed. "Zijn arm, of wat daar van over was, droeg hij in een soort zelfgemaakte mitella. Wij renden naar hem toe en hij zei: Hello, my name is Aron, I fell off a cliff on Saturday. I just cut off my hand four hours ago and I need medical attention."

Verfilmd

Het waargebeurde verhaal over deze man, die Aron Ralston blijkt te heten, is nu verfilmd door Oscarwinnend regisseur Danny Boyle. In 127 Hours zien we hoe Aron bij het bergbeklimmen vast komt te zitten onder een rotsblok. Na vijf dagen redt hij zijn leven door zijn eigen arm af te hakken met een klein zakmesje. Een gruwelijke sc?ne. En daarna? jawel, dan komt de familie Meijer in beeld. In de film overigens naamloos en nationaliteitloos. Zij vinden uiteindelijk de zwaargewonde Aron. "Maar helden zijn wij absoluut niet", benadrukt Eric. "Wij hebben hem niet gevonden, Aron vond ons. Hij is de echte held." Het hele interview is te lezen in de Sp!ts.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant