Tony Bussard naar RKAVV

Sport 90 keer gelezen

Na Sander van Akkeren, Sjors Verhagen, Wesley van Maren, Rob van Min, Yannick Blom en keeper Kevin Jansen, die besloten hebben ook volgend jaar voor de club uit te komen, heeft de koploper in de zondag eerste klasse B RKAVV de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen 2011-2012 al binnen.

Het is de in Rotterdam wonende Amerikaan Tonny Bussard (30). In het seizoen 2006-2007 maakte hij zijn entree in het Nederlandse amateurvoetbal bij zaterdag derdeklasser Berkel. Een jaar later verkaste de centrumspits naar toenmalig zondag hoofdklasser Tonegido in Voorburg, dat sinds dit seizoen niet meer bestaat. Op 9 juni 2008 speelde Bussard bij die club zijn laatste wedstrijd, toen hij in de verloren AD/HC Cup finale in Leidschendam na rust inviel voor Harry de Haas. Een week daarvoor viel hij ook al in tijdens de verloren nacompetitiefinale tegen het Amsterdamse DWV.

Sindsdien voetbalt Bussard bij SC Feyenoord in de zondag hoofdklasse, waarin RKAVV volgend seizoen hoopt te acteren. Zijn verblijf in Voorburg, waar hij vaak bankzitter was, werd destijds niet wat hij ervan verwachtte. In Leidschendam hoopt hij daar verandering in te brengen. Van het tweede elftal hebben Roel Verhagen, Jeremy Knegtmans, Paul Janssen en Marvin Pieneman al aangegeven komend seizoen bij RKAVV te zullen blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant